Δήμος Κισάμου

Δήμος Κισάμου: Παράταση αντιπυρικής περιόδου

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισσάμου ενημερώνει ότι παρατάθηκε το χρονικό όριο απαγόρευσης οποιαδήποτε χρήσης πυρός για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης έως και τις 15-11-2023 (ΦΕΚ 6193/Β/2023), στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1923/Β/2021).

Κατά συνέπεια, οι δημότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία που δύναται να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές  οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περίπτωση, που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112. Ζητείται επιπρόσθετα να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Σπύρο Μαυροδημητράκη στο τηλ. 698 505 2391.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ