ΚΡΗΤΗ

Δίκη Λεμπιδάκη – Αθώοι 3 από τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή του

Η υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε ζητήσει από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια για όσους κατηγορούμενους έδειξαν μεταμέλεια.

 

Σήμερα το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε την αθώωση 3 εκ των 12 κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 41χρονο, που σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, καθώς και για έναν 42χρονο εργαζόμενο στη μάντρα αυτοκινήτων όπου και βρέθηκε ο επιχειρηματίας.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης που βάρυνε κατά περίπτωση τους υπόλοιπους, σε σύσταση συμμορίας. Επιπλέον για 2 εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς η οποία τους τοποθετούσε στο σημείο της αρπαγής του επιχειρηματία, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση τους. Πρόκειται για έναν 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών και έναν 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ