Νομός Χανίων

Δικαστές καταγγέλλουν στα Χανιά: “Παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων η κράτηση δικαστή”

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την «παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων» με την κράτηση δικαστή Διοικητικών Δικαστηρίων στα Χανιά, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπως αυτή εκδηλώθηκε με την κράτηση συναδέλφου, μέλους της Ένωσής μας. Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές στην άμεση διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου υπάρχουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τις αστυνομικές αρχές των Χανίων για την απαράδεκτη, από νομική και ηθική άποψη, συμπεριφορά που επεφύλαξαν αστυνομικοί υπάλληλοι σε δικαστική λειτουργό, την οποία προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, κράτησαν παρανόμως εν μέσω νυκτός και μέχρι πρωίας.

Με την ενέργεια τους αυτή τα εμπλεκόμενα αστυνομικά όργανα δεν υπερέβησαν, απλώς, τα ακραία όρια των νομίμων καθηκόντων τους περί πρόληψης αξιόποινων πράξεων και εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης διαβίωσης των πολιτών, ενόψει του γεγονότος ότι ήταν γνωστή η ταυτότητα και ιδιότητα της προσαχθείσας και επιπλέον δεν συνέτρεχε η παραμικρή υπόνοια διάπραξης εκ μέρους της αξιόποινης ενέργεια, αλλά παρανόμησαν ευθέως και προκλητικά επιδεικνύοντας αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά σε δικαστή, παρότι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν, ότι λόγω του επαγγέλματος της, ως λειτουργός της δικαιοσύνης την οποία τιμά, δεν επιτρέπονταν κατά νόμο η κράτηση της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων δηλώνει την υποστήριξη του στην παθούσα αλλά και προς κάθε πολίτη που θα βρεθεί απέναντι στην αυθαιρεσία ορισμένων, ευτυχώς ελάχιστων, αστυνομικών υπαλλήλων και αξιώνει τόσο από τις δικαστικές όσο και από τις προϊστάμενες αρχές των εμπλεκόμενων αστυνομικών την παραδειγματική τους τιμωρία.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ