ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές το φθινόπωρο: Στους top προορισμούς των Δανών η Κρήτη

Ζήτηση ρεκόρ για διακοπές το φθινόπωρο σε ηλιόλουστους και θερμούς προορισμούς όπως η Ελλάδα, προκάλεσε ο ασταθής καιρός της Δανίας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, με τον τουρ οπερέιτορ Spies της χώρας να καταγράφει αύξηση του ενδιαφέροντος για ταξίδια κατά τις φθινοπωρινές σχολικές διακοπές.

Εννέα στις 37 αναχωρήσεις αυτό το φθινόπωρο αφορά τη Γκραν Κανάρια ενώ ακολουθεί η Κύπρος, η Κρήτη, η Ρόδος και η Μαγιόρκα. Δημοφιλείς είναι και οι διακοπές πόλης, ιδιαίτερα στην Ευρώπη (Λονδίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη) αλλά και εκτός (Νέα Υόρκη).

Ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης, ο τουρ οπερέιτορ πρόσθεσε τρία επιπλέον αεροσκάφη  τσάρτερ και 900 θέσεις σε προορισμούς όπως η Γκραν Κανάρια, η Κύπρος και η Ρόδος για αυτή την περίοδο.

Ο Spies αναμένει ότι 2.000 Δανοί ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν για οργανωμένες διακοπές με προγραμματισμένες πτήσεις με προορισμό κυρίως μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ δημοφιλείς είναι και εξωτικοί προορισμοί όπως οι Μαλδίβες και ο Μαυρίκιος, σύμφωνα με το tornosnews.gr.

Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται να υπάρξει μια εγγύηση θερμού καιρού για τις εφετινές φθινοπωρινές διακοπές των Δανών, έπειτα από τον Ιούλιο όπου συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για διακοπές, δήλωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας του Spies, Sofie Folden Lund.

Οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, και ο τουρ οπερέιτορ αναμένει ότι θα φτάσει το “sell out” μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες για όλες τις αναχωρήσεις τσάρτερ για την 42η εβδομάδα από το Billund, τη Κοπεγχάγη, το Aalborg και το Rønne.

Ο Spies ανήκει στον όμιλο Nordic Leisure Travel Group και είναι ο μεγαλύτερος τουρ οπερείτορ της Δανίας, ο οποίος προσφέρει ταξίδια σε σχεδόν 400 προορισμούς σε πάνω από 60 χώρες, ενώ διακινεί περί τους 250.000 ταξιδιώτες ετησίως.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ