ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες για ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ

Άλλη μία ευκαιρία στους αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Συγκεκριμένα, έπειτα από συνεννόηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με τη ΔΕΗ, δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση οφειλών. Η ευκαιρία αυτή αφορά επίσης όσους είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά ακόμα και όσους έχουν λάβει ειδοποίηση διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα μπορεί να γίνει από την 1η Νοεμβρίου ώστε οι αγρότες να έχουν εισπράξει εντωμεταξύ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την προκαταβολή για τις ενισχύσεις και να διαθέτουν επαρκή ρευστότητα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της προκαταβολής που ζητεί η ΔΕΗ, επειδή κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να ανταποκριθούν πολλοί αγρότες στην υποχρέωση καταβολής του 30% της συνολικής οφειλής για την ένταξη στη δεύτερη ρύθμιση, από τη ΔΕΗ θα γίνεται εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήματος, προκειμένου να λαμβάνεται η τελική απόφαση για τον προσδιορισμό του ύψους της προκαταβολής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ