ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ξεκίνησε από την Κρήτη με πρωταθλητές απ’ όλο τον κόσμο! (φωτογραφίες)

Από την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, ξεκίνησε ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, ο οποίος την Πέμπτη θα πάει Πελοπόννησο, για να τερματίσει στην Αρχαία Ολυμπία, στις 6 Μαΐου!

Η εκκίνηση έγινε το πρωί της Τρίτης στο Karteros Beach Sports Center.

114 σπουδαίοι ποδηλάτες των 19 ομάδων (μαζί με την Εθνική μας, της Κύπρου και των ΗΠΑ U23) έκαναν τον Πρόλογο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου: την ατομική χρονομέτρηση 6χλμ.

Στις 11:20 π.μ., στο κεντρικό γήπεδο έγιναν οι απονομές στους νικητές του Προλόγου και λαμπερή εκδήλωση Παρουσίασης των 19 ομάδων και των 114 αθλητών τους.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου θα διεξαχθεί το 1ο Ετάπ 187,7χλμ, με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί από το Karteros Beach Sports Center.

Στις 11:13 π.μ. θα περάσει το πελοτόν από το Λιμάνι και θα ακολουθήσει έναν αριστερόστροφο κύκλο μέσα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος

Οι αθλητές θα κατευθυνθούν νότια, θα περάσουν δίπλα από τον επιβλητικό όγκο του Ψηλορείτη και θα φτάσουν στην πεδιάδα της Μεσαράς, επιστρέφοντας και πάλι προς τα βόρεια παράλια.

Υπολογίζεται ότι οι ποδηλάτες θα φτάσουν (περίπου σε ώρα): -στην Αγία Βαρβάρα στις 11.58 π.μ. -στη Γέργερη στις 12.12 μ.μ. -στον Ζαρό στις 12.22 μ.μ. -στο Τυμπάκι στις 1.26 μ.μ. -στις Μοίρες στις 1.32 μ.μ. -στους Αγίους Δέκα στις 1.34 μ.μ. -στο Ασήμι στις 2.05 μ.μ. -στον Καραβάδο στις 2.40 μ.μ. -στο Αρκαλοχώρι στις 3.08 μ.μ. -στο Χουδέτσι στις 3.20 μ.μ. -στις Αρχάνες στις 3.26 μ.μ. -στο Σκαλάνι στις 3.37 μ.μ. -στο Λιμάνι Ηρακλείου για τον τερματισμό στις 3.55 μ.μ. 2ο Ετάπ: Μυκήνες – Καλαμάτα, 178,3 χλμ (4/5)

ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος

Το 2ο Ετάπ, στην ηπειρωτική Ελλάδα πλέον, θα διασχίσει διαγώνια την Πελοπόννησο, με εκκίνηση στις “πολύχρυσες” Μυκήνες και τερματισμό στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το μήκος της διαδρομής είναι 178,3 χιλιόμετρα με 1.825 μ. υψομετρικής διαφοράς. Οι αθλητές θα περάσουν από την Τίρυνθα και το Ναύπλιο, θα ανέβουν τον Αχλαδόκαμπο (σπριντ ανάβασης 1ης κατηγορίας), θα διασχίσουν το οροπέδιο της Τρίπολης, θα φτάσουν στη Μεγαλόπολη (εκεί όπου το 2003 ο Βασίλης Αναστόπουλος κέρδισε τη γαλάζια φανέλα της γενικής μπροστά στους συντοπίτες του) και στη συνέχεια θα κατηφορίσουν από την Τσακώνα προς τον μεσσηνιακό κάμπο, κάνοντας την είσοδό τους στην Καλαμάτα από την ανατολική πλευρά της πόλης. Ένα ακόμα κρίσιμο Ετάπ, όπου τα τρία συνολικά σπριντ ανάβασης πιθανόν να “σπάσουν” το πελοτόν, δημιουργώντας νέες διαφορές ανάμεσα στα φαβορί. 3ο Ετάπ: Costa Navarino – Κυπαρισσία, 153 χλμ (5/5)

ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος

Το Navarino Dunes Beach της Costa Navarino, σημείο εκκίνησης του 3ου και του 4ου Ετάπ.

Το 3ο Ετάπ θα ξεκινήσει από την παραλία Navarino Dunes, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και θα κατευθυνθεί προς τα νότια, περνώντας από τη λιμνοθάλλασα της Γιάλοβας, την Πύλο, τη Μεθώνη, τη Φοινικούντα και την Κορώνη.

Πραγματοποιώντας ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο στον Νομό Μεσσηνίας (μήκους 153 χιλιομέτρων με 1.621 μ. υψομετρικής διαφοράς), το πελοτόν, μόλις περάσει δίπλα από τον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, θα πάρει πορεία προς τα βόρεια, θα περάσει έξω από τα ερείπια της αρχαίας Μεσσήνης και στο ύψος του Μελιγαλά θα αλλάξει και πάλι κατεύθυνση, αυτή τη φορά προς το Ιόνιο Πέλαγος. Το Ετάπ θα ολοκληρωθεί πιθανότατα με ένα εντυπωσιακό μαζικό σπριντ στα 500 τελευταία μέτρα της ανηφορικής ευθείας που καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος

4ο Ετάπ: Costa Navarino – Αρχαία Ολυμπία, 133,5 χλμ (6/5)

Στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, θα ολοκληρωθεί το 4ο Ετάπ και μαζί του ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023. Στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, θα ολοκληρωθεί το 4ο Ετάπ και μαζί του ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος

(Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης)

 

Το 4ο και τελευταίο Ετάπ, μήκους 133,5 χιλιομέτρων (1.089 μ. υψομετρικής διαφοράς), θα εκκινήσει ξανά από την παραλία Navarino Dunes της Costa Navarino, αυτή τη φορά όμως με κατεύθυνση προς τον βορρά. Μετά από ένα πρώτο μικρό τμήμα στην ενδοχώρα (πέρασμα από το ανάκτορο του ομηρικού Νέστορα), το πελοτόν θα κατέβει από τους Γαργαλιάνους και πάλι στο Ιόνιο και στη συνέχεια θα κινηθεί κατά μήκος του Κυπαρισσιακού Κόλπου μέχρι τη λίμνη του Καϊάφα. Φτάνοντας στις νότιες παρυφές του Πύργου, θα στρίψει ανατολικά με κατεύθυνση την Αρχαία Ολυμπία, όπου αναμένεται ένα ακόμη μαζικό σπριντ, σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της υφηλίου. Με τις απονομές στους νικητές, θα ολοκληρωθεί η 19η διοργάνωση του ΔΕΗ Tour of Hellas.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ