Νομός Χανίων

Χανιά: Ζητούν να επιστρέψει στη φυλακή ο καθηγητής που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια

Να επιστρέψει στη φυλακή ο 60χρονος Χανιώτης καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Χανιά που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε τέσσερις ανήλικες μαθήτριες, ζητούν οι μαθήτριες και οι οικογένειές τους.

Το αίτημα ανάκλησης της αναστολής της εκτέλεσης ποινής συζητήθηκε  στο Πενταμελές Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά και αναμένεται η απόφαση.

«Δεν έχει τηρηθεί ο νόμος που αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων» τόνισε η μεριά της υπεράσπισης, ενώ ζήτησαν η αίτηση να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αν και έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε 4 μαθήτριες, είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Νοέμβριο με αναστολή για λόγους υγείας.

Μάλιστα, υποστηρίζοντας το αίτημα τότε οι συνήγοροί του, είχαν επικαλεστεί σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για την συγκεκριμένη πάθηση, το προσδόκιμο ζωής είναι 6 με 9 μήνες.

Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο προχώρησε στην αποφυλάκισή του, χωρίς περιοριστικούς όρους, με το σκεπτικό ότι θα παραμείνει κλινήρης ή και νοσηλευόμενος.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά και ενώ πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί για τα 6 θύματα σε 36 χρόνια φυλάκισης, τα θύματα υποστηρίζουν ότι ο κατηγορούμενος κυκλοφορεί ανενόχλητος σε μπαρ, καφετέριες, έξω από τα σπίτια τους και σε εστιατόρια, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η υπόθεση

Η υπόθεση, ξεκίνησε να αποκαλύπτεται πριν τέσσερα χρόνια, την Πρωτοχρονιά του 2019, ενώ η σύλληψη του 57χρονου καθηγητή και η συνακόλουθη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τότε, έδωσε νέες διαστάσεις, καθώς εμφανίστηκαν και άλλα κορίτσια – θύματά του.

Eκδικάστηκε το 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, χωρίς ακροατήριο με την απόφαση να είναι καταδικαστική για τον καθηγητή.

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπος είναι:

Κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κοριτσιών που συμπλήρωσαν τα 14, όχι όμως τα 18 έτη, τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες τα είχαν εμπιστευτεί στον δράση για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά στο πλαίσιο ιδιωτικών μαθημάτων που τους παρέδιδε, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πράξη τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βαθμό κακουργήματος.

Προσβολή αιδούς ανηλίκων κοριτσιών από ενήλικο, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά, σε βαθμό πλημμελήματος.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ