Νομός Χανίων

Χανιά – υπόθεση εμπορίας βρεφών: Το Γενικό Νοσοκομείο αναλαμβάνει τη φύλαξη και τη διαχείριση του γενετικού υλικού

Το Νοσοκομείο Χανίων αναλαμβάνει τη φύλαξη αλλά και διαχείριση του γενετικού υλικού της μονάδας υποβοθούμενης αναπαραγωγής που ερευνάται για σειρά έκνομων ενεργειών, μεταξύ των οποίων και το εμπόριο βρεφών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο  Άγιος Γεώργιος», ανακοίνωσε και επίσημα την ασφαλή μεταφορά του γενετικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή  Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έχει ολοκληρωθεί.

Το γενετικό υλικό και τα σχετικά  αρχεία φυλάσσονται σε ασφαλές περιβάλλον σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου. Να υπενθυμίσουμε ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με ειδικό εμβρυολόγο για το σκοπό αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν αποθηκευμένο γενετικό υλικό στην επίμαχη  Μονάδα, μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο e-mail: emvcenter@chaniahospital.gr.

Για την ασφαλή επικοινωνία και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάπτουν στο πρώτο e-mail αντίγραφο διαβατηρίου ή ταυτότητας και να δηλώνουν υπεύθυνα ότι είναι οι κάτοχοι και αποκλειστικοί χρήστες του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Νοσοκομείο, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, θα απαντά εγγράφως στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων και θα δίδονται οι σχετικές οδηγίες.

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ