Νομός Χανίων

Χανιά: Υπό κατάληψη το Δημοτικό σχολείο Καντάνου από γονείς και μαθητές

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί γονείς και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καντάνου στην επαρχία Σελίνου στα Χανιά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως ενημερώθηκαν χθες από την διευθύντρια, το σχολείο με τους 45 μαθητές από εξαθέσιο που είναι σήμερα αποφασίστηκε να γίνει τριθέσιο.

Ανάστατοι οι γονείς που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους προγραμματίζουν επίσκεψη στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά για να συναντηθούν με την προϊσταμένη και να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους για την απόφαση αυτή. «Είναι μια αιφνιδιάστική απόφαση με την οποία υποβαθμίζεται το σχολείο και το επίπεδο των μαθητών το οποίο είναι υψηλό, είπε στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Βάσω Αντωνογιαννάκη. Πρόκειται για ένα σχολείο που εξυπηρετεί τα περιφερειακά δυσπρόσιτα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Κάντανο. Αποτελεί συνέχεια του νηπιαγωγείου Καντάνου και εκεί τα παιδιά μας προετοιμάζονται για το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου. Επίσης πως γίνεται εν μέσω μέτρων κατά της covid – 19 να γίνεται σύμπτυξη των τμημάτων, όταν ζητάνε αυστηρή τήρηση των μέτρων;”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Γονείς και μαθητές ανησυχούν και όπως είπαν σκοπεύουν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Δήμος Καντάνου –  Σελίνου. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να βγάλει ψήφισμα κατά της απόφασης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr