ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νομός Χανίων

Χανιά: Βολές Σημανδηράκη κατά Αυγενάκη: «Έχουν βαλτώσει και τα δύο κολυμβητήρια»

Βολές κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης μελέτης κατασκευής αθλητικού πολυκέντρου στις Στέρνες. «Στις διεκδικήσεις για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου η υπόθεση φαίνεται πως έχει βαλτώσει και αναμένουμε τις απαντήσεις – αν όχι εξηγήσεις – από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Αναμένουμε επίσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου Χανίων, την εξέλιξη της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου στη Ν. Χώρα», σημειώνει ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με τη ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων, αλλά και την ανυπαρξία εξελίξεων για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου και προσθέτει: «Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ευελιξία, δεν υπάρχει η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα για θέμα που αφορούν χιλιάδες Χανιώτες».

Υπενθυμίζεται ότι για το έργο της ιστορικής ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Χανίων ασχολείται και ενημερώνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε εκ νεόυ σε παλαιότερη πρόταση που είχε γνωστοποιήσει, πως ο δήμος Χανίων επιθυμεί να αναλάβει τη διαχείριση ή και τη δημιουργία ακόμα του αθλητικού κέντρου στην περιοχή: «Και οι δύο υποθέσεις των κολυμβητηρίων θεωρούμε ότι έχουν βαλτώσει και παρακαλώ για τη διάψευση, αν δεν είναι έτσι. Μακάρι να δούμε πρόοδο και στα δύο έργα: στη Ν. Χώρα να ξεκινήσει η υλοποίηση της μελέτης που είχε παρουσιαστεί και στο Ακρωτήρι να δοθεί η ευκαιρία στον δήμο να αναλάβει τη διαχείριση αλλά ακόμα και την αποπεράτωση αυτού του μεγάλου έργου».

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ