Δήμος Πλατανιά Νομός Χανίων

Χανιά: «Συνελήφθησαν» πρόβατα σε λιόφυτο και μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Αγιάς – Πληγή η παράνομη βόσκηση για τους ελαιοπαραγωγούς (βίντεο)

Έγινα viral τα πρόβατα από τον Πλατανιά που “συνελήφθησαν” και μεταφέρθηκαν στις φυλακές Aγιάς, όχι για να εκτίσουν την ποινή τους, αλλά για να φροντίζονται από τους κρατουμένους στις αγροτικές φυλακές.

Το κοπάδι που δεν έφερε σήμανση, εντόπισε εμβρόντητος μέσα στις ελιές του στον Πλατανιά Χανίων ένας αγρότης που έσπευσε να καλέσει την αστυνομία πριν χάσει μέσα από τα χέρια του τη λιγοστή σοδιά που περιμένει.

Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθεί κοπάδι με πρόβατα με τη συνδρομή φορτηγού από το Δήμο για να μπει τέλος στη ζημιά που προκάλεσαν, σε μια χρονιά που ο ελαιόκαρπος αξίζει το βάρος του σε χρυσό.

Πίσω από την περιπέτεια του κοπαδιού, κρύβονται καθημερινές ιστορίες αγωνία και αγανάκτησης για τους αγρότες της Κρήτης που εκπέμπουν sos για τις αγροζημιές, με τον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων να ξεκαθαρίζει πως ανάλογες συμπεριφορές, που αποτελούν πληγή για την ύπαιθρο της Κρήτης, δεν είναι αποδεκτές από κανένα.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε θετικά στην έκκληση να επιστρέψει η αρμοδιότητα ελέγχου στην αστυνομία καθώς οι ζημιές από τα αδέσποτα κοπάδια απειλούν να προκαλέσουν έκρηξη οργής στην ύπαιθρο της Κρήτης.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ