Νομός Χανίων

Χανιά: “Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα” – Από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου

“Φεστιβάλ Γης Χανίων: Άνθρωποι και Προϊόντα” – Από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου 2022 στη Δυτική Τάφρο.
Με το σύνθημα «Χανιά-τόπος να’ ρθεις, Τρόπος να ζεις» το Φεστιβάλ Γης συνενώνει Αυτοδιοίκηση, Ιδρύματα, Φορείς, Επιχειρήσεις,Παραγωγούς και πολιτιστικά σχήματα σε μια γιορτή βιωματικής γνωριμίας με τα Χανιά.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας/ΠΕ Χανίων , όλων των Δήμων της ΠΕ Χανίων και του ΕΒΕ Χανίων.
Σε περισσότερα από 60 περίπτερα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό και παραγωγικό πλούτο των Χανίων, τις δράσεις των Δήμων, των Ιδρυμάτων και των φορέων καθώς και τα προϊόντα παραγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων.
Παράλληλα, Χανιώτες παραγωγοί και καταναλωτές θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στις ενημερωτικές συναντήσεις-συζητήσεις για καίρια ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της διατροφής και των τοπικών προϊόντων (αβοκάντο, χαρούπι, μέλι κ.α).
Σε ειδικό χώρο θα αναπτύσσονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με άξονα θέματα διατροφής και περιβάλλοντος.
Τέλος ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από όλες της περιοχές του Νομού αλλά και τα μουσικά σχήματα των Λειβαδά–Μπάμπαλη, Ψαραντώνη, Vamos Ensemble, Μαλαξιανάκη και Λαϊνάκη θα δώσουν την ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του Φεστιβάλ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ