Νομός Χανίων

Χανιά: Πυροσβέστες σβήνουν φωτιές σώζουν και γυπαετούς

Μια διαφορετική διάσωση κλήθηκε να κάνει το απόγευμα της Τρίτης η Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων. Αυτή τη φορά τραυματίας δεν ήταν κάποιος επισκέπτης του νομού, αλλά ένας γυπαετός ή καναβός όπως τον αποκαλούν σε περιοχές των Χανίων.

Το αποπροσανατολισμένο αρπακτικό εντοπίστηκε στην Σκαλωτή Σφακίων τραυματισμένο και αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία. Η επιχείρηση διάσωσης απαιτούσε προσεκτικούς χειρισμούς, τους οποίους ανέλαβαν δύο πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Ανώπολης και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσών.

Πράγματι οι τρεις τους κατάφεραν να πιάσουν τον τραυματισμένο γυπαετό και τον μετέφεραν σ’ ένα τσουβάλι, στο οποίο είχαν ανοίξει τρύπα από την οποία πέρασαν το κεφάλι του για να παίρνει αέρα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ Χανίων.

Το σπάνιο αρπακτικό, του οποίου το άνοιγμα των φτερών μπορεί να ξεπεράσει τα 2.50 μέτρα, παραδόθηκε στην διεύθυνση δασών Χανίων, η οποία και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο καναβός να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται και να επιστρέψει ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ