Νομός Χανίων

Χανιά: Προτάσεις της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών”

Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων

Αξιότιμε κ. πρόεδρε

Λόγω της έλλειψης δυνατότητας να θέσουμε δια ζώσης θέματα, λόγω της μορφής του σημερινού Δ.Σ. που γίνεται δια περιφοράς, θέλουμε να θέσουμε το θέμα που τέθηκε στην οικονομική επιτροπή από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας κ. Γιάννη Σπυριδάκη στην οικονομική επιτροπή, προς γνώσιν της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων.

Σκοπός μας είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον δήμο, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα,ως προς την οικονομικήελάφρυνσητων οικογενειών πληττώμενων συμπολιτών μας, για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε θερινά αθλητικά προγράμματα, είτε αυτά είναι του δήμου είτε αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας.

Προτείνουμε εν περιλήψει :

Α) Να ζητηθεί από την κυβέρνηση, όπως έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις, για την φετινή χρονιά να ρυθμίσει νομοθετικά την δυνατότητα των δήμων, να προσφέρουν δωρεάν τα προγράμματα «ολοήμερο αθλητικό- οικολογικό  σχολείο 2020» και ο δήμος μας να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την δαπάνη από τα κονδύλια που δόθηκαν από το κράτος  για τις ανάγκες covid στους δήμους, με προτεραιότητα συμμετοχής και κατ’ αναλογία,  στα παιδιά πληττόμενων οικογενειών και οικογενειών με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Β) Να επιχορηγήσει ο δήμος τα αθλητικά σωματεία που οργανώνουν για παιδιά, ολοήμερα προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων και  εκμάθησης, όπως πχ. ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, για να μπορέσουν αυτή την δύσκολη χρονιά να πραγματοποιηθούν από τα σωματεία και να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση των ωφελούμενων.

Επίσης κ. πρόεδρε θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι στην περασμένη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ. Γιάννης Μαράκης, έθεσε το θέμα της συγκρότησης της επιτροπής Αγροτικού Αυγούστου για το 2020 και έλαβε την υπόσχεση από τον αρμόδιοαντιδήμαρχο κ.ΓιάννηΝικηφοράκη,  ότι θα το θέσει στο επόμενο συμβούλιο, αλλά δυστυχώς δεν το είδαμε ως θέμα. Στόχος της επιτροπής θα είναι να εξετάσει την δυνατότητα πραγματοποίησης τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους την έκθεσητοπικών προϊόντων, σε χώρο ελεγχόμενο, λόγω των υγειονομικών περιορισμών και σε κάθε περίπτωση την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολής των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όπως δείχνει η εμπειρία ανάλογων περιπτώσεωνστην χώρα μας.

Χανιά 24/6/2020

Για την παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών»                        

Ο επικεφαλής

Τάσος Βάμβουκας