Νομός Χανίων

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με το στρατόπεδο Μαρκουπούλου, ενέκρινε ομόφωνα το μεσημέρι της Τρίτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Στο ψήφισμα καλείται η κυβέρνηση να παραχωρήσει «χωρίς ανταλλάγματα, στον δήμο Χανίων του συνόλου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ώστε οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού και για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον λαό».

Η παρέμβαση έρχεται μετά τη διαρροή εγγράφων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στο οποίο διατυπώνεται -σε γνωμοδοτικό επίπεδο- ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε κατηγορηματικά, ότι αυτή τη στιγμή το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου έχει εκκενωθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Ταξίαρχου κ. Γιαννόπουλου θα εκδοθεί το σχετικό έγγραφο το οποίο καθιστά μη επιχειρησιακά αναγκαίο το στρατόπεδο.

Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ότι τα σημαντικά θέματα που εκκρεμούν σχετικά με την αξιοποίησή χώρων όπως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι ιταλικοί στρατώνες, το κτίριο του ΙΚΑ, ζητήματα που συζητιούνται στην πόλη και στον Δήμο εδώ και δεκαετίες, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα -εβδομάδων ή λίγων μηνών- θα δουν οι πολίτες ότι θα κλείσουν από την παρούσα Δημοτική Αρχή και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί η χρήση τους, με στόχο την ωφέλεια των δημοτών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ