Νομός Χανίων ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανιά: Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σημανδηράκη για την εξέλιξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά

Μετά την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις 8 Δεκεμβρίου, εκτίμησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, πως το έργο της Δημοτικής Αγοράς θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Αποτιμώντας την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Σημανδηράκης φάνηκε «απόλυτα ικανοποιημένος με την συζήτηση και αποφασιστικότητα της κας Μενδώνη να προχωρήσει το έργο». Όπως εξήγησε, «είναι δύο τα θέματα, το πρώτο έχει να κάνει με την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης και το δεύτερο με τις αλλαγές στην εταιρεία του αναδόχου»

Στο πρώτο «εμείς ως Δήμος Χανίων από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε όπως έπρεπε. Επικαιροποιήσαμε τις μελέτες όπως μας υποδείχτηκε και λίγο πριν εισαχθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στο Ηράκλειο και αυτό έχει να κάνει με δύο θέματα, με το δάπεδο και με τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε τελικά στην στέγη. Και στα δύο ζητήματα ξεκαθαρίστηκε ότι αυτό που πρότεινε η υπηρεσία του Δήμου Χανίων είναι αυτό το οποίο θα ακολουθηθεί χωρίς καμία άλλη παρέκκλιση.  Έτσι στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα τεθεί προς έγκριση όπως ακριβώς το σχεδίασαν οι μηχανικοί του Δήμου και θα προχωρήσει η διαδικασία.»

Μάλιστα, για την στέγη εξήγησε πως «η κατάσταση της στέγης, η φθορά που υπήρξε με τον χρόνο, μας αναγκάζει να πάμε σε πλήρη αντικατάσταση, θα διατηρηθούν κάποια μικρά τμήματα με ιστορική σημασία όπως ένα που έχει πάνω του θραύσματα από τον βομβαρδισμό των Ιταλών και στο υπόλοιπο θα πάμε σε πλήρη αντικατάσταση»

Για το κατασκευαστικό κομμάτι, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από έναν άλλο κατασκευαστικό όμιλο: «Είμαστε στη διαδικασία να οριστεί νέο οργανόγραμμα, νέος διευθυντής του έργου. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση. Θεωρώ ότι και το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, όπως αυτό εκφράστηκε στην πρόσφατη παρουσία του στα Χανιά, θα παίξει ρόλο. Άλλωστε, το έργο της δημοτικής Αγοράς μπορεί να είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για τα Χανιά αλλά δεν θεωρώ ότι δημιουργεί πρόβλημα στα κατασκευαστικά της εταιρείας» και μετέφερε την διαβεβαίωση ότι «οι εργασίες θα τρέξουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση

Σε κάποια υλικά, όπως σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης, θα ζητηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω λόγω ανατιμήσεων, αλλά όπως διαβεβαίωσε η χρηματοδότηση του έργου μέσω της Περιφέρειας Κρήτης είναι εξασφαλισμένη.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ