ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Οι απατεώνες συνεχίζουν ακάθεκτοι τις τηλεφωνικές απάτες – Ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Ν. Χανίων ότι οι επιτήδειοι,  συνεχίζουν ασταμάτητα να επικαλούνται πως “παίρνουν τηλέφωνο από τον λογιστή” και ζητούν οικονομικά στοιχεία (iban και τους κωδικούς πρόσβασης) για να τους “καταθέσουν τα χρήματα της επιδότησης της ΔΕΗ” (αυτό είναι το πρόσφατο σενάριο απάτης)
Κάθε φορά που βγαίνει μια επιδότηση, αυτοί καταστρώνουν σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών, προσποιούμενοι υπαλλήλους των λογιστών, ζητώντας ότι χρειάζεται για να υφαρπάξουν ηλεκτρονικά τις αποταμιεύσεις των θυμάτων τους.
Να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά, ότι οι λογιστές δεν ζητούν ποτέ κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ποτέ ! Θα πρέπει οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να διασταυρώνουν ότι “περίεργο” διαπιστώνουν. Να καλούν οι ίδιοι στον λογιστή τους για να διασταυρώσουν αν πρέπει να δώσουν στοιχεία, ποια στοιχεία  και που. Δυστυχώς η από έτους (τόσο πολύ έχει διαρκέσει το φαινόμενο) καταγγελία μας στην Αστυνομία Χανίων δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα, ακόμα και όταν παραδώσαμε αριθμούς κινητών από τους οποίους έπαιρναν τηλέφωνο οι επιτήδειοι. Ενημερωθήκαμε πως οι απατεώνες αυτοί, φέρουν αριθμούς παλαιού τύπου κινητών που δεν μπορεί να αναγνωριστεί η ιδιοκτησία τους. Μάλιστα έχει καταγραφεί και γεγονός όπου όταν ο πολίτης διαπιστώνει πως πρόκειται για απάτη, τελικά πέραν των άλλων, ακούει και τα “εξ αμάξης” από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου..
Συνεπώς μιας και δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα,  οι πολίτες πρέπει τελικά, να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και να μην είναι ευκολόπιστοι σε προτροπές περί παράδοσης κωδικών πρόσβασης των τραπεζικών τους λογαριασμών γιατί αντί για επιδοτήσεις μάλλον, τελικά,  θα λάβουν οδυνηρές απογοητεύσεις.
Με εκτίμηση
Εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων
Ο Πρόεδρος: Σταυρουλάκης Κωστής
Η Αντιπρόεδρος: Δασκαλάκη Αθηνά
Η Γραμματέας: Σαριδάκη Μαρίνα
Ο Ταμίας: Μυλωνάκης Εμμανουήλ

Το Μέλος: Σγουράκη Ευφροσύνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ