Νομός Χανίων

Χανιά: Νέα αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης με το κύκλωμα κοκαΐνης

Άλλη μία αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης με το κύκλωμα κοκαΐνης, με κατηγορούμενους γνωστούς Χανιώτες. Η υπόθεση είχε συνταράξει την κοινή γνώμη με την αποκάλυψή της τα Χριστούγεννα του 2018. Αυτή ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δυτικής Κρήτης στα Χανιά, έλαβε για πέμπτη φορά αναβολή μετά από αίτημα της υπεράσπισης. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης ορίστηκε για τον Μάρτιο του 2023.

18 κατηγορούμενοι

Για την υπόθεση, κατηγορούνται 18 συνολικά άτομα, από τα οποία 11 είναι ελεύθερα, ενώ επτά κρατούνται στις φυλακές Αγυιάς, για άλλη αιτία.

Οι 18 αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας γινόταν εισαγωγή, προμήθεια, αγορά, πώληση, αποθήκευση, κατοχή ναρκωτικών, διαμεσολάβηση για όλους, ενώ υπάρχουν και επιμέρους κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ένας κατηγορείται για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και ένας για παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων και παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ