Νομός Χανίων

Χανιά: Αναταραχή στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης για το νέο ωράριο των καταστημάτων – Ποια θα είναι η στάση των εμπόρων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων κρατά μία στάση αναμονής μέχρι στιγμής, ως προς την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που έχει σκάσει σαν “βόμβα” από χθες στην Αγορά και αφορά κλείσιμο των καταστημάτων το απόγευμα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η συγκεκριμένη πρόταση, αιφνιδίασε τον εμπορικό κόσμο των Χανίων που λόγω καιρού, αλλά και τουριστικής κίνησης, δεν έχει έρθει ακόμα αντιμέτωπος με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας και θέρμανσης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων, δεν έχει έρθει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Περιμένουμε να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ» δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, με τους εμπόρους να είναι μάλλον επιφυλακτικοί καθώς ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων το απόγευμα έχει ευρύτατες συνέπειες και στην οικονομία με επιπτώσεις στην εστίαση αλλά και στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αθηναϊκών ΜΜΕ, το επικρατέστερο σενάριο φέρεται να είναι η μείωση του εθνικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά μία ώρα έτσι ώστε να κλείνουν στις 8 μ.μ. αντί για τις 9 μ.μ. που ισχύει σήμερα.

Τι θα κάνουν οι πολυεθνικές;

Ακόμη ένα βασικό πρόβλημα είναι η απόφαση που θα λάβουν οι πολυεθνικές εταιρείες, τα mall και τα σούπερ μάρκετ. Θα εναρμονιστούν με το προτεινόμενο ωράριο ή θα ακολουθήσουν άλλη τακτική.

Όπως εξήγησε ο κ. Φιλιππίδης, είναι στο χέρι των διοικήσεών τους να το αλλάξουν. Πρόσθεσε δε, πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν έχει συζητήσει μαζί τους για το θέμα.

Τι ώρα θα κλείνουν τα μαγαζιά

Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει το εξής ωράριο λειτουργίας που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου:

  • Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
  • Τρίτη: 10:00 έως 19:00
  • Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
  • Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
  • Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 16:00

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ