Γεύση - Ψυχαγωγία Νομός Χανίων

Χανιά: «Μπαμπάδες με ρούμι» – Θεατρική Παράσταση στο Βενιζέλειο Ωδείο (29 & 30 Απριλίου)

Μετά από 9 sold-out παραστάσεις στην Κίσσαμο για την κωμωδία «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου, το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Πρόβα Τετραώρου» που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου, ανακοινώνει 2 νέες παραστάσεις στο Βενιζέλειο Ωδείο στα Χανιά, στις 29 και 30 Απριλίου.

 Η υπόθεση του έργου:
Δυο γιοι, δυο νύφες, μια κουτσομπόλα γειτόνισσα που ξέρει πολλά και μια νοσοκόμα με σκοτεινές πλευρές, μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης, διεκδικώντας μια ουρανοκατέβατη κληρονομιά 4 εκατομμυρίων. Μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, αναδύονται ρεαλιστικά και ανάγλυφα ο συμφεροντολογισμός, η απληστία, η υποκρισία και ο ρατσισμός που χαρακτηρίζουν τους ήρωες της ιστορίας. Όλοι τους ξεγυμνώνονται ηθικά, καθώς διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του, την κληρονομιά. Τελικά ποιος θα την κερδίσει και με ποιο τίμημα;

Από το 1996 που γράφτηκε αυτό το έργο, δεν έχει σταματήσει να παίζεται μέχρι σήμερα, με μεγάλη επιτυχία, από επαγγελματικούς αλλά κι ερασιτεχνικούς θιάσους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Τριανταφύλλου και τους ρόλους υποδύονται αλφαβητικά οι Ουρανία Αργυροπούλου, Ινώ Γεωργακάκη, Χρύσα Ξηρουχάκη, Ευαγγελία Πατελάκη, Μανώλης Πλουμίδης, Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, Πόπη Χοχλάκη.
Τα σκηνικά είναι του Θοδωρή Παρασκάκη. Στις Κομμώσεις και το Μακιγιάζ οι: Μαρία Μουντάκη και Αγάπη Ανδρονικάκη.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στην κεντρική αίθουσα «Μανώλη Σκουλούδη», το Σάββατο 29 Απριλίου στις 21:00 και την Κυριακή 30 Απριλίου στις 20:00. Διάρκεια παράστασης 90΄. Τιμή εισιτηρίου 10€ και 5€ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:
https://www.facebook.com/events/236589462358686/236589469025352/

https://www.facebook.com/prova4wrou/



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ