ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 49χρονου κυνηγού

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας ενός 49χρονου κυνηγού, ο οποίος είχε βρει φρικτό θάνατο τον Νοέμβριο του 2019, στο Μπαλί Ρεθύμνου.

Η εκδίκαση της υπόθεση συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση μαρτύρων, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου, εκτιμάται ότι θα οριστούν ακόμη δύο δικάσιμοι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό διεξήχθη τον Μάρτιο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Εξάλλου, η Έδρα “υιοθέτησε” την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, κηρύσσοντας ένοχο τον κτηνοτρόφο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς δε δέχτηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε στον κτηνοτρόφο συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης συν ποινή φυλάκισης τριών ετών για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εκδοχή για το τραγικό συμβάν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα.

Το αποτρόπαιο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019, στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί Ρεθύμνου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του τελευταίου φέρεται πως είχαν μπει μέσα στον χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου. Οι δύο άνδρες, που ήταν συγχωριανοί και που γνωρίζονταν, φέρεται να είχαν έντονη λογομαχία πριν τελικά “μιλήσουν” τα όπλα. Από την ανταλλαγή των πυρών, ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε νοσηλευτεί για μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021, εν μέσω σφοδρών εντάσεων. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για την υπόθεση, τα “αίματα” είχαν “ανάψει”, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που κατέθετε ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου η σύζυγος του 49χρονου θύματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη την ώρα υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με συγγενείς του κατηγορουμένου. Δυστυχώς, η ένταση δεν εκτονώθηκε εκεί, αφού η αντιπαράθεση μεταξύ συγγενών των δύο πλευρών συνεχίστηκε λίγο αργότερα. Εντούτοις, υπήρξε άμεση αντίδραση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ