Νομός Χανίων

Χανιά: Η πρώτη -χαλαρή- συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Μια πρώτη συνάντηση ως δήμαρχος Χανίων πλέον, με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσω ενημέρωσης είχε το πρωί στο γραφείο του ο Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σκοπός αυτής της πρώτης επαφής από το νέο πια μετερίζι, ήταν να κοινοποιηθεί το σχέδιο πάνω στο οποίο έχει σκοπό η δημοτική αρχή να κινηθεί σε αυτή τη θητεία και να γίνει μια παρουσίαση των αρμοδιοτήτων και του έργου που αναλαμβάνουν να φέρους εις πέρας οι αντιδήμαρχοι.

Ούτως ή άλλως όπως ζητήθηκε, θα δοθεί σύντομα ανάλογη συνέντευξη τύπου.

Κατά την παρουσίαση των αντιδημαρχών, ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία στη διοίκηση του ΔΟΚΟΙΠ, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, της ΔΕΔΙΣΑ, της ΚΥΔΩΝ ΑΕ και του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ αναλαμβάνει η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη και αντιπρόεδρος ο Μ. Φοβάκης.

Πρόεδρος στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ τοποθετείται ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακάκης.

Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Γιάννης Κουτράκης.

Πρόεδρος στην ΚΥΔΩΝ αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καλογριδάκης και τέλος πρόεδρος του δημοτικού γηροκομείου Χανίων αναλαμβάνει ο Γ. Σημανδηράκης

Η συνάντηση δεν είχε ούτε τυπικό, ούτε επίσημο χαρακτήρα, αντίθετα κινήθηκε σε χαλαρό κλίμα από το οποίο μάλιστα δεν έλειψαν οι στιγμές χιούμορ και γέλιου.

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε: “Θέλουμε να έχουμε πληροφορημένους πολίτες, θέλουμε τα θετικά αλλά κυρίως τα αρνητικά τα οποία συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν με ευθύνη του δήμου να τα γνωρίζουν και να διεκδικούν μια καλύτερη λύση που αφορούν σε θέματα του δήμου. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση βάλαμε ένα γενικό πλαίσιο πάνω στις αλλαγές που γίνονται και αυτές που θα γίνουν και έχουν να κάνουν και με τις τοποθετήσεις των προσώπων και με την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει ο δήμος τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι αλλαγές και οι σχεδιασμοί γίνονται με ένα και μόνο κριτήριο, την αύξηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών. Οι επιλογές των προσώπων γίνονται με αξιοκρατικό τρόπο και όχι για τη διατήρηση των ισορροπιών. Οι ισορροπίες επιτυγχάνονται όταν πειστούμε όλοι για τον ορθό τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που έδειξαν σε εμάς”

Ο κ. Σημανδηράκης ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει στο προεδρείο του Δ.Σ και των δυο επιτροπών του δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητα Ζωής καθώς και για τη σύμπραξη ή συνεργασία με επικεφαλής συνδυασμών. Τόνισε ωστόσο με έμφαση ότι την Κυριακή κάθε επικεφαλής και σύμβουλος θα κληθεί να αποδείξει αν έχει αντιληφθεί το πλαίσιο του Κλεισθένη που οδηγεί σε συνεργασίες:

“Την Κυριακή θα γίνει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά διαδικασιών που θα αναδείξουν το προεδρείο του Δ.Σ. καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Εκεί όλες οι παρατάξεις και κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά θα αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το προεκλογικό πλαίσιο που έχει τεθεί από τον Κλεισθένη. Εννοώ ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης την Κυριακή θα αποδείξει ότι η συνεργασία και η εποικοδομητική διάθεση απέναντι στη λειτουργία του Δ.Σ. γίνεται πράξη. Κατανοώντας το αναγκαστικό αν θέλετε πλαίσιο συνεργασίας που επιβάλλει ο Κλεισθένης αλλά κυρίως ακολουθώντας τη δική μας αντίληψη που επιθυμεί τις συνεργασίες θα προβούμε σε προτάσεις αξιοποίησης προσώπων που δεν προέρχονται μόνο από τη δική μας παράταξη, πάντα με μοναδικό γνώμονα τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και όλων των επιτροπών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μια ευκαιρία για όλα τα μέλη του Δ.Σ. να αποδείξουν ότι έχουν επίγνωση του τρόπου λειτουργίας του Κλεισθένη και ότι για να πάμε μπροστά σαν δήμος και τόπος επιτέλους θα πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι να στεκόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ