Νομός Χανίων

Χανιά: Η απάντηση του ΝΟΧ στις καταγγελίες γονέων για κακοποιητική συμπεριφορά και η διάψευσή της

Πριν μόλις λίγες μέρες, έγινε γνωστό θέμα κακοποιητικής συμπεριφοράς προπονήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Γονείς αθλήτριας του τμήματος, κατήγγειλαν προπονήτρια για την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Αμέσως μετά, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, εξέδωσε τη δική του απάντηση για το θέμα αυτό. Στην απάντησή του Ομίλου, οι διοικούντες υποστηρίζουν ότι… «έπεσαν από τα σύννεφα», δηλώνοντας μάλιστα «μεγάλη έκπληξη» για το περιεχόμενό της, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν είχαν «καμία ενημέρωση».

 

Γίνεται όμως γνωστό ότι και οι δύο προηγούμενες διοικήσεις είχαν απόλυτη γνώση για την συμπεριφορά της συγκεκριμένης προπονήτριας. Μάλιστα, το 2019, της είχε γίνει από την διοίκηση του ΝΟΧ γραπτή σύσταση προς την προπονήτρια για τον ίδιο λόγο. 

Συνεπώς, θα έλεγε κανείς ότι όποιος από την προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου κι αν έχει την ευθύνη για την σύνταξη της επιστολής, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός, πιο ενημερωμένος και πιο φειδωλός στις εκφράσεις του πριν διατυπώσει τόσο προφανή ψεύδη, καθώς αν μη τι άλλο, διασύρεται ένας όμιλος με τεράστια ναυταθλητική ιστορία.

Η απάντηση του ΝΟΧ

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων σε συνέχεια δημοσιεύματος ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της πόλης μας, το οποίο αφορά ένα τμήμα του Ομίλου μας, αυτό της καλλιτεχνικής κολύμβησης, επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής:

Δηλώνουμε τη μεγάλη μας έκπληξη για το περιεχόμενο της καταγγελίας, διότι πρέπει να σημειώσουμε ότι ως σωματείο δεν είχαμε ούτε έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια απολύτως ενημέρωση! Το ίδιο αφορά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του τμήματος. Το γεγονός δηλαδή της καταγγελίας μας έγινε γνωστό, διαβάζοντας και εμείς τα όσα δημοσιεύονται στο κείμενο που αναρτήθηκε. Αναμένουμε, δε, το πιο σημαντικό, τα στοιχεία της καταγγελίας, τι αφορά δηλαδή επί της ουσίας η καταγγελία.

Ο Ναυτικός Όμιλος αντιμετωπίζει υπεύθυνα και σοβαρά τα όσα καταγγέλλονται και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η ακρόαση και των τριών προπονητριών του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης έτσι ώστε το Δ.Σ. να ενημερωθεί αναλυτικά για ό,τι έχει συμβεί.

Είναι σαφές πως αυτή τη στιγμή προέχει να λάβουμε γνώση για το τι έχει γίνει, να διερευνηθεί το αν υπάρχουν ευθύνες και τι ακριβώς αφορά η καταγγελία.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ναυτικός Όμιλος θα πράξει τα δέοντα για όπου τυχόν υπάρχουν ευθύνες.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναυτικός Όμιλος είναι ένα σωματείο με μακρά παράδοση, πολλών δεκαετιών, μην έχοντας δώσει ποτέ αφορμές για άσχημες συμπεριφορές. Εξάλλου, αυτό δηλώνει η διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη που υπάρχει από τη χανιώτικη κοινωνία στον Ναυτικό Όμιλο και στα τμήματα που καλλιεργεί.

Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε το θέμα όπως απαιτεί η περίσταση και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε για ό,τι νεότερο υπάρξει.

 

Η διάψευση

Παρά τα όσα υποστηρίζει η ανακοίνωση, το 2019 είχε γίνει γραπτή σύσταση προς την συγκεκριμένη προπονήτρια με την οποία της ζητούσαν «να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς» και την καλούσαν να συνεργαστεί καλύτερα με τον έφορο του τμήματος.

Εκτός αυτού όμως, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, πριν από μήνες είχε γίνει συνάντηση στο γραφείο του τελευταίου προέδρου με ακριβώς το ίδιο θέμα, με τον ίδιο να αναγνωρίζει το δίκιο της οικογένειας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ