ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Ενημέρωση για το Δημοτικό Γηροκομείο στους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 19/01/2021, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης, από κοινού με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργο Φραγκιαδάκη, παρείχαν ενημέρωση στους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Γηροκομείο.

Μετά και τους τελευταίους διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, όπου δεν διαπιστώθηκε κανένα νέο κρούσμα covid-19, η Διοίκηση της δομής ενημέρωσε τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις ενέργειες που έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων στη δομή.

Τονίστηκε ότι η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά και απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να περιοριστεί το ταχύτερο δυνατό η διασπορά στους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τη διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο, η οποία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσαπάκος, εκ μέρους της παράταξης με επικεφαλής τον Άρη Παπαδογιάννη, ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο Τάσος Βάμβουκας (και σε αναπλήρωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σπυριδάκης), ο Γιάννης Σαρρής, ο Νίκος Βουρλάκης και ο Σεραφείμ Ρίζος.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ