Νομός Χανίων

Χανιά: Εκτελούσαν εργασίες στην ύπαιθρο και προκάλεσαν φωτιά – Τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο άνδρες στην Κρήτη που εκτελούσαν εργασίες στην ύπαιθρο και προκάλεσαν φωτιά κινητοποιώντας την πυροσβεστική.

Ειδικότερα την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στο Σελλί Ρεθύμνου σε δασική περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 2 οχήματα και 6 υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Από τη φωτιά έγιναν στάχτη 4 στρέμματα χορτολιβαδική έκταση.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε για αναβλάστηση βοσκοτόπων εντός περιφραγμένης και δηλωμένης στον ΟΠΕΚΕΠΕ αγροτοδασικής έκτασης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 375 ευρώ σε 58χρονο.

Επίσης σχηματίσθηκε και η σχετική δικογραφία.

Έκαιγε χόρτα στην αυλή του σπιτιού του

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στην πυροσβεστική για πυρκαγιά σε προαύλειο χώρο κατοικίας στις Βούβες του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 4 οχήματα και 10 υπάλληλοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου.

Για την πυρκαγιά επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 450 ευρώ σε ημεδαπό 61 ετών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης από ανακριτικούς υπάλληλους της ΠΥ Κίσσαμου.

Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης παρακαλεί όλους όσους ζούνε μόνιμα ή επισκέπτονται την Κρήτη να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο.

Γιατί η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά.

Είμαστε διπλά προσεκτικοί και ΔΕΝ ανάβουμε φωτιά για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ