Νομός Χανίων

Χανιά: Δωρεάν στείρωση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Χανίων ξεκινάει δυναμικά το πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, για πολίτες που διαμένουν εντός των διοικητικών του ορίων. Το πρόγραμμα ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Η αίτηση και κάθε σχετικό έγγραφο, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι, βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.chania.gr/eksypiretisi/adespota-zoa/strays-steirosi.html

Οι δικαιούχοι για το δωρεάν πρόγραμμα του Δήμου είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο και ανήκουν στις παρακάτω ευαίσθητες/ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

1. Άτομα με αναπηρία.

2. Άνεργοι.

3. Μονογονεϊκές οικογένειες.

4. Τρίτεκνοι.

5. Πολύτεκνοι.

6. Εισοδηματικά κριτήρια (έως και 10.000 ευρώ).

7. Φοιτητές.

8. Ιδιοκτήτες ποιμνίων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του Δήμου αφορά αποκλειστικά σε δωρεάν αιματολογικό έλεγχο και στείρωση (η οποία συμπεριλαμβάνει ηρέμηση-νάρκωση) για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των δημοτών.

Η προτεραιοποίηση των δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση (λεπτομέρειες της μοριοδότησης αναφέρονται στη με αριθμό 152/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων).

  • Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο ως άνω πρόγραμμα για ένα και μόνο ζώο.
  • Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα κατάθεσης περισσότερων του ενός εγγράφου, που θα αποδεικνύουν τις κατηγορίες των ευπαθών/ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ανήκει.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων στο τηλ. 28213-41-645ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ