Νομός Χανίων

Χανιά – Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Εκδικάστηκε η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Η δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη, στην Κάμαρα Χανίων, το Μάρτιο 2016, με μια σφαίρα στο κεφάλι. απασχόλησε σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο σύζυγός της και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Λεμενιτάκης έχει καταδικαστεί για την υπόθεση σε 8 χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο Χανίων, καθώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ενώ πρωτόδικα είχε αθωωθεί, λόγω αμφιβολιών. Να επισημάνουμε μάλιστα ότι ο καταδικασμένος για δολοφονία εκτίει την ποινή του σε…αγροτικές φυλακές και σύντομα θα αποφυλακιστεί, έχοντας μείνει μόνο τρία χρόνια στη φυλακή.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για τους αντίθετους λόγους έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας πως όλοι οι λόγοι που επικαλείται η υπεράσπιση του για ακυρότητα της διαδικασίας, είναι αβάσιμοι.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρεσίας προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας, η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου, δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» επισήμανε από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Την απόφαση για το αν θα γίνει δεκτές ή όχι οι αιτήσεις αναίρεσης και ποια από τις δύο, θα λάβει το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το επόμενο διάστημα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ