ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Διακοπή στο Εφετείο για το φονικό με θύμα 49χρονο κυνηγό – Στις 15 Δεκεμβρίου η συνέχεια της πολύκροτης δίκης

Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί τελικά η πολύκροτη δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για το φονικό που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2019, στο Μπαλί Ρεθύμνου με θύμα έναν 49χρονο κυνηγό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα Δευτέρα 23/10 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, η δίκη διακόπηκε εκ νέου για τις 15 Δεκεμβρίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης (συν ποινή φυλάκισης τριών ετών) για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» του άτυχου 49χρονου.

Στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, στα Χανιά, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, κατέθεσαν τρεις από τους μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς και η ιατροδικαστής, πραγματογνώμων από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Η εξέταση της ιατροδικαστού από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως η τραγωδία είχε σημειωθεί τις πρωινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου του 2019 στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό διεξήχθη το 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Εξάλλου, η Έδρα “υιοθέτησε” την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, κηρύσσοντας ένοχο τον κτηνοτρόφο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς δε δέχτηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε στον κτηνοτρόφο συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν ποινή φυλάκισης τριών ετών για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ