ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Απόψε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – Στον ίδιο χώρο που μίλησε και ο Μητσοτάκης

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά συνεχίζει σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου, την προεκλογική του εκστρατεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κατεχάκη (παλιό λιμάνι), στις 7 το απόγευμα.

Η ομιλία του θα περιλαμβάνει μεγάλης γκάμας ζητήματα, ενώ αναμένεται να θίξει και ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κρήτης, όπως είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, το αεροδρόμιο Καστελίου κ.λπ.

Ειδικότερα, σύντομη αναμένεται να είναι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να μην επισκεφτεί κάποιο σωματείο ή συνδικάτο, αλλά η κάθοδός του να αφορά μόνο στην προεκλογική ομιλία που θα λάβει χώρα στο παλιό λιμάνι στις 7 μ.μ., δηλαδή ακριβώς στο ίδιο μέρος που έγινε πριν μερικά 24ωρα η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Χανίων πριν τις 6 το απόγευμα, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας του θα αναχωρήσει για Αθήνα και πιο συγκεκριμένα αναμένεται να φύγει από την Κρήτη λίγο μετά τις 10 μ.μ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να μιλήσει τόσο για ζητήματα αιχμής της Κρήτης, όπως είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας και το αεροδρόμιο Καστελίου, όσο και για ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική πραγματικότητα. Τέτοια ζητήματα είναι για παράδειγμα οι υποκλοπές και οι απευθείας αναθέσεις. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην ατζέντα της ομιλίας του θα έχει το “κατακρεουργημένο” κοινωνικό κράτος εξαιτίας της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Παπανδρέου, υποστήριξε: «Εκτιμώ πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί εκτενώς στα κεντρικά πολιτικά. Και θα απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη για τα έργα που έμειναν στα Χανιά επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη ημιτελή, και πιο συγκεκριμένα ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Επίσης, θα αναδειχθεί η σημασία του προεκλογικού συνθήματος “Δικαιοσύνη παντού”. Ακόμη, αναμένεται να μιλήσει για τις παρακολουθήσεις και τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το σύνθημα της επόμενης μέρας, κάνοντας γι’ άλλη μια φορά επίκληση στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε μετά την 21η Μαΐου να υπάρξει διακυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, που θα είναι δίπλα και κοντά στον λαό. Αυτό υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε: «Προφανώς σε πνεύμα νίκης, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα και πιο συγκεκριμένα μετά τις 21 Μαΐου, με σκοπό να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να γλιτώσουμε από τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, είναι άγνωστο εάν ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές στα Χανιά ή θα ανέβουν στο βήμα μαζί του για να απευθύνουν με τη σειρά τους ένα σύντομο χαιρετισμό. Αυτό διεμήνυσε στο neakriti.gr ο κ. Παπανδρέου, ενώ είναι άξιο αναφοράς πως ηχηρό “παρών” θα δώσουν βουλευτές, στελέχη του κόμματος και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης στα Χανιά.

Συμβολική κάθοδος

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι η πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία του ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας. Τόσο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης, όσο και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου Μανόλης Αυγενάκης μίλησαν στη neakriti.gr, όπου έκαναν αναφορά για συμβολική έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) μιλάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, στα Χανιά, όπου καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της Κρήτης να παρευρεθούν. Θα στείλει μήνυμα ελπίδας, αλλαγής και νίκης. Σ’ ένα μήνα θα πάει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι η πρώτη προεκλογική παρουσία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται να καταφτάσει στο Ηράκλειο προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα ζητήματα αιχμής της Κρήτης, όπως ο ΒΟΑΚ. Συνολικά ενδιαφέρεται για τα ζητήματα υποδομών της Κρήτης, αλλά και τα ενεργειακά ζητήματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα», είπε ο κ. Κλαράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Η κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην “έδρα” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί ο κόσμος θα δει ποια είναι η πραγματική δημοσκόπηση, καθώς αναμένεται πλήθος κόσμου και όχι τα δημοσκοπικά ευρήματα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα φανεί ποιος είναι μαζί με τον λαό και ποιος δεν είναι. Και κυρίως θα αναδειχτεί η ουσιαστική συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, ενώ θα καταδειχθεί και το “χόμπι” του κ. Μητσοτάκη, που υποστηρίζει πως ό,τι έκανε ο Τσίπρας είναι δικό του».

Κατεβαίνει και ο Κυριάκος Βελόπουλος

Σε Χανιά και Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Απριλίου. Ειδικότερα, μεθαύριο Πέμπτη ο κ. Βελόπουλος θα μεταβεί στα Χανιά, όπου, συνοδεία κλιμακίου στελεχών και υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Σαμαριά” (Κυδωνίας 69, στα Χανιά).

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα μεταβεί στον νομό Ηρακλείου, όπου επίσης θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Dimargio” (Κατεχάκη 17, στο κέντρο της πόλης).

 

Πηγή: neakriti.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ