ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Από σόμπα η φωτιά που στοίχισε τη ζωή στους δύο ηλικιωμένους – Αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας (βίντεο, φωτογραφίες)

Από σόμπα την οποία άναψαν για να ζεσταθούν, φαίνεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου βρήκαν τον θάνατο δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι στο Δαράτσο Χανίων.

Ο 78χρονος και η 69χρονη σύζυγός του, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, φαίνεται πώς αντιμετώπιζαν σύμφωνα με τους γείτονές, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα 78χρονος, σύμφωνα με άτομα που το γνώριζαν, έπασχε από άνοια, ενώ η σύζυγός του αντιμετώπισε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Ανήμποροι να αντιδράσουν όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιάέσβησαν αβοήθητοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξέπνευσαν σχεδόν ταυτόχρονα. Γείτονάς τους, δήλωσε συγκλονισμένος από το φριχτό τέλος που τους επιφύλαξε η μοίρα. «Δίπλα ήμουν και ούτε καπνό δεν είδα. Απλά όταν άκουσα το ασθενοφόρο και τις πυροσβεστικές δυνάμεις και βγήκα έξω, μου είπαν ότι είναι καμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν και οι δύο καλοσυνάτοι. Ειδικά για τον 78χρονο, τόνισε, πως παρά το πρόβλημα υγείας του, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και γελαστός.

Το ζευγάρι, δεχόταν τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, καθώς η 69χρονη, που είχε κινητική αναπηρία, ήταν αδύνατο να σταθεί στο πλάι του συζύγου της που έπασχε από άνοια και συχνά έφευγε από το σπίτι ξεχνώντας να επιστρέψει. Γείτονες τους προσέφεραν συχνά φαγητό και κάποιες φορές, είδη ρουχισμού«Τους βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε. Δεν ξέρουμε αν είχαν παιδιά ή άλλους συγγενείς.  Ήταν πάρα πολύ καλοί και αγαπητοί. Τους πρόσεχε ο δήμος, οι κοινωνικοί λειτουργοί. Εκείνοι ανάπηρη αλλά είχε το μυαλό της, εκείνος με άνοια, έφευγε, τον γυρίζαμε πίσω», σημείωσε μία κάτοικος, σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Στο σημείο βρέθηκε ο διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπόμπορης ο οποίος τόνισε ότι «η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση, η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο και στο εσωτερικό βρέθηκαν δύο άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους». Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί ενώ ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο το ζευγάρι, διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στα Χανιά τον τελευταίο χρόνο. Στις 20 Φεβρουαρίου μια 69χρονη συνταξιούχος εκπαιδευτικός στον Κουμπέ, καθηλωμένη λόγο κινητικών προβλημάτων, είχε βρει φρικτό θάνατο από πυρκαγιά στο διαμέρισμα της.

Δείτε το βίντεο:

Fotia se spiti sta Xania
Fotia se spiti sta Xania
Fotia se spiti sta Xania
Fotia se spiti sta Xania
Fotia se spiti sta Xania
Fotia se spiti sta Xania

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ