Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

40 χρόνια γιορτάζει το μαθητικό περιοδικό “Τα Χανιωτάκια”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης «Τύπος και Ουσία», γιορτάζοντας τα σαράντα χρόνια συνεχούς έκδοσης του περιοδικού «Τα χανιωτάκια», σας ενημερώνουν για τις εκδοτικές πρωτοβουλίες του νησιού μας, οι οποίες  μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό, έμπρακτο παράδειγμα για τη δυναμική και την παιδαγωγική αξία και τις εφαρμογές του μαθητικού Τύπου.

Σε αυτό το πλαίσιο σας παρουσιάζουμε ψηφιοποιημένα τα περιοδικά της πρώτης εικοσαετίας, από τον Φεβρουάριο του 1983 που κυκλοφόρησε το πρώτο τετρασέλιδο τεύχος ως ένθετο στο εσωτερικό του περιοδικού «Συνδικαλιστικά Νέα» του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών ν. Χανίων μέχρι και το τεύχος 56 του 2023.

Το σύνολο των τευχών μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://sepe-chanion.blogspot.com/2022/10/blog-post_96.html

Επίσης μπορείτε να δείτε την έκδοση «Τα χανιωτάκια στο Νηπιαγωγείο» κατά τη χρονική περίοδο 1992-1995:

https://sepe-chanion.blogspot.com/2022/10/blog-post_25.html

Το περιοδικό είναι έκδοση του Σ.Ε.Π.Ε. νομού Χανίων, λειτουργεί με συντακτική επιτροπή από μέλη του, με την πλειοψηφία των κειμένων να είναι εργασίες μαθητών από το σύνολο των σχολείων της περιφερειακής ενότητας. Κείμενα ενηλίκων είναι τα ελάχιστα απαραίτητα, κυρίως εισαγωγικά ή ενημερωτικά  με τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με τη θεματολογία του περιοδικού.

Παράλληλα, σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης, η μαθητική δημοσιογραφία υποστηρίζεται και αναδεικνύεται από τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης «Τύπος και Ουσία», του οποίου το αρχείο και τις εκδόσεις του μαθητικού Τύπου μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.typoskaiousia.gr

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                          ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ ΑΘΗΝΑ



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ