ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Ανακοίνωση για κρούσμα Covid-19 σε φιλοξενούμενο & εργαζομένους στο Δημοτικό Γηροκομείο

Από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, που εργάζεται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε σήμερα, Παρασκευή 7/1/2022, ένα θετικό κρούσμα Covid-19 σε φιλοξενούμενο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στα 63 άτομα του προσωπικού της δομής, βρέθηκε ένας εργαζόμενος με θετική ένδειξη, ο οποίος βρίσκεται σε κανονική άδεια από τις 22/12 και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το δείγμα, που ελήφθη από ακόμη δύο εργαζομένους, βρέθηκε με αμφισβητούμενη ένδειξη, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία του μοριακού τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι δύο εργαζόμενοι τέθηκαν άμεσα σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ Χανίων, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ