Νομός Χανίων

Χανιά: Άγνωστοι βανδάλισαν και προκάλεσαν ζημιές στους Τάφους των Βενιζέλων

Στα καλαθάκια απορριμμάτων, στις λάμπες φωτισμού και στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ, ξέσπασαν τη μανία τους άγνωστοι δράστες, που τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς στον περιβάλλοντα χώρο των Τάφων των Βενιζέλων, στα Χανιά. Οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε όλα τα καλαθάκια, ενώ φέρονται να πετούσαν πέτρες σε διάφορα σημεία γύρω από τους Τάφους.

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από συνεργεία του Δήμου, ωστόσο μένει ο προβληματισμός και η θλίψη για συμπεριφορές που δε συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής. Είναι όμως ενδεικτικές της αντίληψης ορισμένων για τον δημόσιο χώρο και πολύ περισσότερο όταν αυτός φιλοξενεί μνημεία και μνήματα.

Την ανησυχία του εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” κ. Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος τόνισε πως «οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στον περίβολο των Τάφων των Βενιζέλων προκαλούν αποτροπιασμό και ανησυχία. Είναι απαράδεκτες οι εικόνες από τον ιστορικό αυτό χώρο, από ένα μνημείο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους μας, ακατάλυτο σύμβολο των αγώνων της κρητικής ελευθερίας, αλλά και της δημιουργίας της σύγχρονης Ελλάδας».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης ζητά από τις Aστυνομικές Αρχές να εντείνουν την περιφρούρηση, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ντροπιαστικά περιστατικά στο μέλλον. Για θλιβερή εικόνα έκανε λόγο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Τσουπάκης.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ