ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Χανιά: 59χρονος ασελγούσε για χρόνια στην ανήλικη κόρη των γειτόνων του

Μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, με θύμα 21χρονη -σήμερα- κοπέλα από χωριό του Ρεθύμνου, ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες, Πέμπτη 30 Μαρτίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά. Ο 59χρονος κατηγορούμενος, γείτονας της οικογένειας, πατέρας τριών παιδιών και παππούς έξι εγγονιών, αρνήθηκε τα πάντα, ενώ σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για τις πράξεις του.

Ενώπιον του Δικαστηρίου η κοπέλα περιέγραψε τα γεγονότα, τοποθετώντας την έναρξη της κακοποίησής της σε ηλικία 9 ετών, όταν πήγαινε στην τρίτη δημοτικού. Όπως κατέθεσε, σχεδόν καθημερινά επισκεπτόταν με την μητέρα της το σπίτι όπου ζει ο 59χρονος με την γυναίκα του. Τότε, εκείνος της ζητούσε να καθίσει στα πόδια του και της κρατούσε το δεξί χέρι πίσω από την πλάτη της, με τρόπο ώστε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα. Ταυτόχρονα, έπαιζαν ένα «παιχνίδι» ερωτήσεων με το αριστερό χέρι που έπρεπε να σηκώνει ανάλογα με την απάντηση, ενώ το δεξί ήταν πάντα ακινητοποιημένο.

Περνώντας τα χρόνια, η κακοποίηση του κοριτσιού συνεχιζόταν με συστηματικές θωπείες στο στήθος και στα γεννητικά όργανα. Αυτά συνέβαιναν μέσα στο σπίτι του και μέσα στο σπίτι του κοριτσιού και εκμεταλλευόμενος την σχέση τους και όταν έμεναν μόνοι.

«Ήταν δύσκολο να μιλήσω στη μαμά μου» τόνισε η κοπέλα.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω, δεν μπορούσα να μιλήσω, έμενα κόκαλο» ανέφερε.

Δυστυχώς, το μαρτύριο της αποκαλύφθηκε μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν φοιτούσε σε ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου. «Ο γυμναστής μου είπε πως είχα μέσα μου θυμό και πως πρέπει να μιλήσω σε ψυχολόγο. Τότε η ψυχολόγος του σχολείου ήταν αυτή που με βοήθησε. Μου είπε πως ό,τι λέμε είναι απόρρητο αλλά επειδή κινδυνεύω από τον άνθρωπο αυτόν, πρέπει να μιλήσει στην αστυνομία. Εκείνη ενημέρωσε τους γονείς μου και εκείνη κάλεσε τις Αρχές» τόνισε. Μάλιστα όπως είπε, νωρίτερα όταν ήταν στο γυμνάσιο είχε μιλήσει στις ψυχολόγους του σχολείου που όμως δεν έκαναν τίποτα ενώ αυτός συνέχιζε την παρενόχληση.

Η δίκη διεκόπη το μεσημέρι και θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος δήλωσε αθώος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ