ΕΛΛΑΔΑ

Χ. Τυπάλδος: Έπεσε στα “μαλακά” για το ναυάγιο του “Ηράκλειον”, όμως το τέλος του ήταν τραγικό

H απόφαση του δικαστηρίου για το ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειον” στις 8-12-1966 στη Φαλκονέρα, ανακοινώθηκε στις 21 Μαρτίου 1968. Ο ένας από τους πλοιοκτήτες του «Ηράκλειον» Xαράλαμπος Τυπάλδος και ο διευθυντής της εταιρείας Παναγιώτης Κόκκινος καθώς και δύο αξιωματικοί του πλοίου καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από πέντε ως και επτά έτη….

Ωστόσο, η μοίρα επιφύλασσε ένα σκληρό τέλος στον Xαράλαμπο Τυπάλδο, 18 χρόνια αργότερα, καθώς ήταν το τελευταίο θύμα της “Εταιρείας Δολοφόνων”.

Επίσημη αιτία θανάτου του: καρδιακή προσβολή. Όταν, όμως, δημοσιεύθηκε η διαθήκη του, προκάλεσαν εντύπωση δύο κληρονόμοι. Ήταν η κόρη και η σύζυγος του Νικόλαου Πέππα, τον οποίο ο εφοπλιστής γνώριζε ελάχιστα! Τελικά, αποδείχθηκε ότι ενεργό συμμετοχή στη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία είχαν ο Πλατανιώτης και η Παπανικολάου. Η τελευταία είχε έτοιμη τη δικαιολογία αν κάτι πήγαινε στραβά: θα υποστήριζε ότι το θύμα πέθανε κατά τη διάρκεια ερωτικής τους… συνεύρεσης. Η οικογένεια Τυπάλδου όμως προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία για τα «αξιοπερίεργα» που είχε ανακαλύψει και σύντομα οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι των εγκληματικών δραστηριοτήτων της «εταιρείας».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ