ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοί είναι οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους, που είχε απαγάγει στις 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψε με το Ισραήλ.

Τους ομήρους παρέλαβε Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ άφησε ελεύθερους Παλαιστίνιους ως αντάλλαγμα.

Συνολικά, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι -30 παιδιά και τρεις γυναίκες- που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι απελευθερώθηκαν οι εξής όμηροι:

Οικογένεια Cunio

Οι αδελφές Sharon Aloni Cunio, 33 ετών, και Danielle Aloni, 44 ετών, μαζί με τον σύζυγο της Sharon, David Cunio, 34 ετών, πιάστηκαν όμηροι στο κιμπούτς Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου.

Επίσης, είχαν αιχμαλωτιστεί οι τρίχρονες δίδυμες κόρες των Sharon και David, Emma και Yuli, και η πεντάχρονη κόρη της Danielle, Emilia.

Οικογένεια Engel

Ο Ronen Engel, 54 ετών, η σύζυγός του Karina, 51 ετών, και οι δύο κόρες τους, Mika, 18 ετών, και Yuval, 10 ετών, αγνοούνταν από το κιμπούτς Nir Oz.

Οικογένεια Calderon

Τρία μέλη της οικογένειας Calderon αγνοούνταν από το κιμπούτς Νιρ Οζ από τις 7 Οκτωβρίου. Ο Όφερ, 53 ετών, και δύο από τα παιδιά του, Sahar (16 ετών) και Erez (12 ετών), πιάστηκαν όμηροι όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο κιμπούτς, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 κατοίκους και παίρνοντας περίπου 80 ομήρους.

Οικογένεια Yaakov

Τα αδέλφια Or Yaakov, 16 ετών, και Yagil Yaakov, 12 ετών, κοιμόντουσαν μόνα τους στο σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz όταν η Χαμάς επιτέθηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Τα δύο αγόρια κρύφτηκαν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και κάλεσαν τη μητέρα τους ψιθυρίζοντάς της στο τηλέφωνο. Όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι τους, ο Or Yaakov προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την πόρτα του δωματίου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Amit Shani

Ο Amit Shani ήταν το μόνο μέλος της οικογένειάς του που κρατήθηκε όμηρος όταν μαχητές επιτέθηκαν στο κιμπούτς Be’eri στις 7 Οκτωβρίου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ