ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ξανά στην επικαιρότητα το σενάριο μετάθεσης της ημερομηνίας

Για μία ακόμη φορά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρίσκεται στην επικαιρότητα το σενάριο για αλλαγή της ημερομηνίας της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για την 8η Οκτωβρίου.

Οι μεγάλες πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο και σε άλλες περιοχές που οδήγησαν στην εκκένωση δεκάδων χωριών, όπως και οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Θράκη, που κι εκεί είχαμε πολλές εκκενώσεις χωριών, δημιούργησαν πρόβλημα εάν και κατά πόσον είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου.

Ήδη στις περιοχές που επλήγησαν υποψήφιοι Περιφερειάρχες και υποψήφιοι Δήμαρχοι ζητούν την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, αφού, με τις επικρατούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να γίνει προεκλογικός αγώνας, αλλά, κυρίως, οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες που επλήγησαν από φωτιά και νερό.

Παρ’ όλο που το αίτημα για την μετάθεση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι βάσιμο, εν τούτοις, υπάρχει νομικό πρόβλημα, αν μπορεί να υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας, αφού σήμερα 8 Σεπτεμβρίου εισήλθαμε επισήμως στην προεκλογική περίοδο.

Τον λόγο έχει τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών και οι Συνταγματολόγοι.

Ωστόσο, στέλεχος της κυβέρνησης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει όμως για την ώρα στην κυβέρνηση δεν το σκέφτονται και δεν έχει καν συζητηθεί.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ