ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αυτοί είναι οι νέοι Δήμαρχοι στην Κρήτη – Ποιοι Δήμοι πάνε σε β’ γύρο

Νέος δήμαρχος Ηρακλείου και μάλιστα από τον Α’ γύρο αναδείχτηκε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο 98,5% και καταμετρημένα τα 276 από το 281 εκλογικά τμήματα του δήμου Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός συγκεντρώνει ποσοστό 47,1% λαμβάνοντας 33.647 ψήφους και 26 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Αλλέξης Καλοκαιρινός

(ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός)

Ακολουθεί ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο η πόλη μας” Μιχάλης Καραμαλάκης με 35,3% και 11 έδρες, τρίτη η Μαρία Καναβάκη επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο για σένα” με 10,5%, και τέλος ο Δημήτρης Δουλουφάκης επικεφαλής της “Λαϊκής συσπείρωσης Ηρακλείου με 6,9% 4946 ψήφους και 2 έδρες.

Στο Δήμο Φαιστού με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει στο 89% νέος δήμαρχος αναδεικνύεται ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης με ποσοστό 61,4% ακολουθεί ο Ιωάννης Μαθιουδάκης με 36,6% και η Χαρίκλεια Λάππα με 1,9%.

γρηγόρης νικολιδακης

(ξανά δήμαρχος στο Δήμο Φαιστού ο Γρηγόρης Νικολιδάκης)

Στο τιμόνι του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων συνεχίζει και ο νυν δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 75,2 τοις εκατό με την ενσωμάτωση πλέον να βρίσκεται στο 100%.

μανώλης κοκοσάλης

(ξανά δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων ο Μανόλης Κοκοσάλης)

Ακολουθεί η Χρυσούλα Γιαννιδάκη με 17,4% και ο Γεώργιος Γενετζάκης με 7,6%.

Νέος δήμαρχος Βιάννου ο Παύλος Μπαριτάκης με ποσοστό 80 6,1% ο δεύτερος έρχεται ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Λιανού Κωνσταντίνος Μητσάκης με 13,8%.

παύλος μπαριτάκης

(άνετη επικράτηση στον Δήμο Βιάννου για τον Παύλο Μπαριτάκη)

Πρώτος το νήμα στον Δήμο Γόρτυνας έκοψε ο Μιχάλης Κοκολάκης με ποσοστό 54,8% με την ενσωμάτωση να βρίσκεται λίγο μετά τις 6:00 το πρωί στο 90 6,1%.

μιχάλης κοκολάκης

(δήμαρχος στο Δήμο Γόρτυνας ο Μιχάλης Κοκολάκης)

Ακολουθεί ο Αθανάσιος Παπανικολάου με 39,3% και ο Δημήτρης Αρβανιτάκης με 5,8%.

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 91% ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας συγκεντρώνει ποσοστό 50,3% ενώ ο Δημήτρης Πιτσικάκης 46,8%.

Μενέλαος Μποκέας

(Ξανά δήμαρχος στον Δήμο Μαλεβιζίου ο Μενέλος Μποκέας)

Ακολουθεί ο Δημόκριτος Σαλούστρος Από τη λαϊκή συσπείρωση Μαλεβιζίου με 2,8%.

Άνετη νίκη εξασφάλισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον Δήμο Μίνωα πεδιάδας.

Βασίλης Κεγκέρογλου

(δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για την επόμενη 5ετία ο Βασίλης Κεγκέρογλου)

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 90% ο Βασίλης Κεγκέρογλου συγκεντρώνει ποσοστό 74,8% ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης κατάφερε να συγκεντρώσει 21,8%. Τρίτος ο Νίκος Πατεράκης με 3,2%.

Δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον Δήμο Χερσονήσου καθώς ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης επικεφαλής της παράταξης “Συνεννόηση” συγκέντρωσε 41,9% ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σέγκος, 30,2%.

Τρίτος ο Γιώργος Μεραμβελιωτάκης με 24,6% και τέλος ο Γεώργιος Παρθενιωτης Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Χερσονήσου με 3,1%.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Νίκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά κατάφερε να εξασφαλίσει ο απερχόμενος δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 77,5% των ψήφων με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 100%. Δεύτερος ο Συμεών Συμεωνίδης Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας με 22,4%.

γιώργος ζερβάκης δήμαρχος σητείας

(νέα θητεία για τον Γιώργο Ζερβάκη στον Δήμο Σητείας)

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη των δύο υποψηφίων στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όπου νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Γεώργιος αθανασάκης ο οποίος κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα με διάφορα μόλις 28 ψήφων πετυχαίνοντας ποσοστό 49,1% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν δήμαρχο Γιάννη στεφανάκι με 47,9%.

Επαναληπτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή για τον Δήμο Ιεράπετρας όπου ο Γιάννης Γουλιδακης συγκέντρωσε 36,5% ενώ ο Μανώλης Φραγκούλης 35,3%. Τρίτος έρχεται ο νυν δήμαρχος Θεοδόσιος Καλαντζάκης 24,4% ενώ ακολουθεί η Μαρία Κοτσιφάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας με 3,6%.

Με την ενσωμάτωση των ψήφων να βρίσκεται στο 100% δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί και στον Δήμο Αγίου Νικολάου όπου ο Μανώλης Μενεγάκης επικεφαλής της “Ενωτικής Κίνησης Πολιτών μαζί για τον Δήμο Αγίου Νικολάου” συγκέντρωσε 36,3% ενώ ο Θωμάς Χαριτάκης επικεφαλής της “Συνεργασίας δημοτών” 34,1%. Τρίτος ο Χαρίλαος Αλεξάκης με 23,9% και τέταρτος ο Γιώργος φιλιππάκης με 5,5%.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Άνετη νίκη και για τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο για τον Δήμο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη ο οποίος με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει σχεδόν στο 100% συγκεντρώνει ποσοστό 65,8% έναντι 21,8% που κατάφερε να συγκεντρώσει Κατερίνα Μανιμανάκη. Τρίτος ο Χαράλαμπος Λουτσέτης από τη λαϊκή συσπείρωση Χανίων με 10,5% και τέταρτος ο Ειρηναίος Μαράκης με 1,8%.

παναγιώτης σημανδηράκης

(άνετη επικράτηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη στον δήμο Χανίων)

Νέος δήμαρχος Αποκορώνου ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης με ποσοστό 47%. Άνετη Νίκη και για την Λίλιαν Στεφανάκη στον Δήμο Γαύδου με 59,3% έναντι 40,9% που συγκέντρωσε ο Ηλίας Κυριακόπουλος.

Στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Περάκης συγκεντρώνει ποσοστό 60,6% και έτσι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου. Ακολουθεί ο Ευτύχιος Δαμηλάκης με 32,8% και ο Γεώργιος Γεωργιλάκης με 6,4%. Στον Δήμο Κισσάμου ο Γεώργιος Μυλωνάκης έρχεται πρώτος με 47,5% ενώ ακολουθεί ο Θοδωρής Σταθάκης με 28,8%.

Γιάννης Μαλανδράκης

(Νέα θητεία για τον Γιάννη Μαλανδράκη στον Δήμο Πλατανιά)

Νίκη και με μεγάλη διαφορά κατάφερε στον Δήμο Πλατανιά ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος συγκέντρωσε 56,3% έναντι 31,5% που συγκέντρωσε ο Γιάννης Κασσελάκης.

Στα Σφακιά νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Γιάννης Ζερβός με 53,3% ενώ δεύτερος έρχεται ο Λευτέρης Κοπάσης με 46,6%.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Σαρωτική νίκη καταγράφει στον Δήμο Αγίου Βασιλείου ο απερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης όποιος με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 100% συγκέντρωσε ποσοστό 82,3% έναντι 13,4% που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του Γεώργιος Αγγελογιαννάκης.

Στον Δήμο Αμαρίου πρώτος το νήμα έκοψε ο Παντελής Μουρτζανός με 77% ενώ στον Δήμο Ρεθύμνου άνετη νίκη εξασφάλισε ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος συγκέντρωσε 66,3% έναντι 26,3% που κατάφερε να συγκεντρώσει η Ειρήνη Κουτσαλεδάκη.

Νίκη με ποσοστό 56,4% για τον Γεώργιο Κλάδο στον Δήμο Μυλοποτάμου ενώ τεράστια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Σωκράτη Κεφαλογιάννη που εκλέγεται ξανά δήμαρχος Ανωγείων και τον Αντώνιο Ρουλιό ο οποίος συγκέντρωσε 17,7%.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ