ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυγενάκης: “Καμία ενδιάμεση πληρωμή επιδοτήσεων – Μην με κρίνετε τώρα αλλά του χρόνου”

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα γίνει καμία ενδιάμεση πληρωμή στους παραγωγούς που έλαβαν πετσοκομμένες αγροτικές επιδοτήσεις αλλά και σε εκείνους που δεν είδαν ούτε ένα ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό, προχώρησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης.

Κάτι τέτοιο, είναι αδύνατον να γίνει, σημείωσε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει μέχρι το τέλος του έτους μία πιο δίκαιη και σωστή πληρωμή και ζήτησε να μην κριθεί τώρα αλλά να κριθεί με την πληρωμή του 2024 η οποία όπως είπε θα είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση.

Αναφορικά με τους φακέλους που αφορούν στις αποζημιώσεις με φόντο τις ζημιές στα αμπέλια και τις ελιές ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε στους παραγωγούς της Κρήτης ότι ο φάκελος θα είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένος όταν σταλεί στην ΕΕ που να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

Τέλος, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης του Νότου όπου θα τεθεί το θέμα των αποζημιώσεων αλλά και το σημαντικό πρόβλημα που προκαλείται στην αλιεία εξαιτίας του λαγοκέφαλου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ