ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη χωρίς lockdown

People defend from virus, coronavirus. Cells attacking people causing pandemic. 3D render

Δυστυχώς τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα στην πρωτεύουσα. Την ώρα που ο Νίκος Σύψας…σχεδόν ανακοίνωσε το νέο lockdown η Αθήνα μετράει πληγές και κρούσματα.

Η κατάσταση στις εντατικές παραμένει στο κόκκινο, μείωση του αριθμού των κρουσμάτων δεν φαίνεται στον ορίζοντα παρά τα συνεχή μέτρα και η μέρα που θα τα κρίνει όλα πλησιάζει.

Όπως εγκαίρως σας έχει ενημερώσει το instanews.gr  η Πέμπτη θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν σημειώσει θεαματική μείωση, τότε το lockdown θα κλειδώσει και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Πάντως η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας καθώς σήμερα η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα δούμε ξανά πολύ υψηλά νούμερα.

Και αυτό γιατί το προηγούμενο διήμερο τα τεστ που έγιναν ήταν πολύ κάτω από 10.000 (8.100). Σήμερα που τα τεστ αναμένεται να αγγίξουν τις 14.000 εκτιμάται ότι το νούμερο των νέων μολύνσεων θα χτυπήσει ξανά κόκκινο.

Σε κάθε περίπτωση η Πέμπτη θα κρίνει τα πάντα. Το πιθανότερο σενάριο με τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι πάμε σε fast track lockdown στην Αθήνα 15 ημερών που θα ξεκινήσει αρχές της επόμενης εβδομάδας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ