ΚΡΗΤΗ

Αριθμοί – σοκ: 33 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη το 2019

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του 2019 πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο αυτοκτόνησαν συνολικά 33 Κρητικοί, μεταξύ αυτών αρκετοί ηλικιωμένοι αλλά και ένας 17χρονος.

Οι αιτίες που προκάλεσαν τους 33 ανθρώπους να κόψουν το νήμα της ζωής τους ήταν άλλες φορές οικονομικής φύσεως, άλλες ψυχολογικής και άλλες εξαιτίας ερωτικών απογοητεύσεων.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς

Οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον μήνα Αύγουστο (8 συνολικά) ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μία βδομάδα πέντε άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Γένος και ηλικίες: Από τους 33 ανθρώπους οι 27 είναι άνδρες και οι 6 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 10 για την ακρίβεια – ήταν ηλικιωμένοι, 7 ήταν από 51 έως 60 χρόνων, έξι από 41 έως 50 ετών, έξι επίσης από 31-40 χρόνων και τέσσερις ήταν έως 30 χρόνων – ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος (17 χρονών).

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίες έχει ο νομός Χανίων καθώς το 2019 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 14 άτομα. Ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου με 9 αυτόχειρες, ο νομός Λασιθίου με 6 και τέλος ο νομός Ρεθύμνου με 3. Ένας Κρητικός αυτοκτόνησε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν για τη διάπραξη ενός άγριου εγκλήματος στο Ηράκλειο.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 13 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 9 αυτοπυροβολήθηκαν. Επτά άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού του ή του νοσοκομείου ή από τα Ενετικά Τείχη, δύο άνθρωποι δηλητηριάστηκαν με χάπια και ένας αυτομαχαιρώθηκε.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ