Νομός Χανίων

Άρης Παπαδογιάννης: «Αντίο στη Χαρούλα μας, στη δική μου Χαρά…”

«Στη ζωή, γνωρίζεις ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς, αντιλαμβάνεσαι πως ενώ δεν σε ενώνει μέχρι εκείνη την στιγμή κάτι, κανένας δεσμός αίματος, θα «ενωθείς» μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής σου, μ’ έναν τρόπο μοναδικό.
Με την Χαρούλα Μυλωνάκη, την δική μας Χαρούλα, την αγαπημένη μου Χαρούλα, η σχέση μας, ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ως φιλική αλλά πολύ γρήγορα, εξελίχθηκε σε στενά οικογενειακή.
Η Χαρούλα ήταν μέλος της οικογένειας μου και είναι πραγματικά αβάσταχτο για εμένα αυτή την ώρα, να τακτοποιήσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και να διαχειριστώ το νέο δεδομένο που δημιουργεί, η απουσία της.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αγωνιζόταν με εκείνο το ανεξάντλητο πείσμα της. Εκεί που η υγεία της επιδεινώνονταν, εκείνη έλεγε μέσα της, «δεν θα πέσω, κι αν πέσω θα σηκωθώ ξανά, και ξανά…».
Μας γέμιζε όλους με δύναμη, όταν μας κοίταζε με το πεντακάθαρο και διαπεραστικό της βλέμμα, που έσπαγε την σιωπή ακόμη και των πιο δύσκολων στιγμών της… Όλα αυτά μέχρι και σήμερα που έσυρε την άγκυρα, για το… μεγάλο της ταξίδι.
Η Χαρούλα Μυλωνάκη ήταν μια πραγματική αγωνίστρια με σκέψη διαλεκτική, με αυτοθυσία απέραντη, με ανιδιοτέλεια ανυπέρβλητη, με καρδιά όμως μικρού παιδιού.
Ως γιατρός του νοσοκομείου Χανίων – και Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής κλινικής – κόσμησε την επιστήμη της και αγαπήθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους, που της έλεγαν μέσα από την καρδιά τους «ευχαριστώ» όταν εκείνη, τους απάλυνε τον πόνο δίνοντας τους λύση στα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας τους.
Υπηρέτησε τις θέσεις ευθύνης που της ανατέθηκαν, όχι στερεοτυπικά αλλά με πάθος και με την δύναμη της καρδιάς της, όπως έκανε με οτιδήποτε αγαπούσε και καταπιάνονταν. Ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, από την θέση της Νομαρχιακής και Δημοτικής Συμβούλου, αλλά και της προέδρου της πρωτοπόρας ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. και του Δ.Σ.Χανίων, η Χαρούλα ήταν ακούραστη και ανεξάντλητη , ήξερε να κερδίζει χωρίς να το διεκδικεί, τον σεβασμό όλων.
Η Χαρούλα, ήταν για πολλά χρόνια η πιο στενή μου συνεργάτιδα. Ο άνθρωπος που «σημάδεψε» όσο λίγοι την δική μου πορεία στην αυτοδιοίκηση και μοιραστήκαμε επί σειρά ετών, τα ίδια όνειρα αλλά και τις ίδιες ανησυχίες για τον τόπο μας.
Στην διαδρομή της, πορεύτηκε χωρίς λοξά πατήματα, επιλέγοντας συνειδητά τον «δύσκολο» δρόμο και κατάφερε ν’ αφήσει πίσω της έργο μετρήσιμο αλλά και το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα, στην πόλη μας, τα Χανιά μας που τόσο αγαπήσαμε.
Ο Μάρτιος στάθηκε ο μήνας ο σκληρός. Στον αγαπημένο σου σύζυγο Λευτέρη θα μένει η ζεστασιά και η περηφάνεια της παρουσίας σου, η εντιμότητα και οι ηθικές βάσεις του παραδείγματός σου με τις οποίες αγκαλιά πορευτήκατε.
Σε όλους εμάς αλλά και σ’ εμένα προσωπικά θα κατέχεις για πάντα εκείνο το κομμάτι της καρδιάς μου που κατέκτησες, χωρίς καν να το προσπαθήσεις
Αντίο Χαρούλα…»
Ο Συνδυασμός “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας” με δεδομένο των περιορισμών που επιβάλλουν τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι πολλές Χανιώτισσες και πολλοί Χανιώτες θα ήθελαν να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη μας Χαρούλα, αλλά δεν μπορούν, θα φέρει σχετική πρόταση στο Δ.Σ.Χανίων, σε χρόνο που θα αποφασιστεί και μετά την άρση των παραπάνω περιορισμών, να διοργανωθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Χαρούλα Μυλωνάκη, ανοικτής προς το κοινό.