ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου

ΑΠΟΨΗ: “Μια ανακήρυξη που προσβάλλει τους δημότες Κισάμου” (Γράφει ο Μανόλης Ψωματάκης)

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε Κισάμου

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κισάμου,

Με μεγάλη μου απορία και θλίψη διάβασα ότι βάζετε ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη να ανακηρύξετε επίτιμη δημότισσα της κοινότητας Πολυρρήνιας του δήμου Κισάμου την κα Θεοδώρα Μπακογιάννη (υποψήφια βουλευτή με την Ν.Δ.).

Απορώ γιατί δεν διοργανώνετε μια προεκλογική φιέστα ή καλύτερα γιατί δεν βγάζετε μια απόφαση την οποία θα διανέμετε σε όλους τους κατοίκους του δήμου για την εκλογική υποστήριξη της εν λόγω κυρίας. Αισθάνομαι ότι η απόφαση αυτή απευθύνετε στην Τοπική Οργάνωση της ΝΔ. για την υποστήριξη της στις εκλογές της Κυριακής. Αυτό νομίζω προσβάλει τους άλλους συν υποψηφίους της στη ΝΔ., αλλά πρωτίστως τους κατοίκους του Δήμου που τους θεωρείτε λωτοφάγους και πολίτες χαμηλής νοημοσύνης.

Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες ξεχάσατε τα ψέματα που μας είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη της στην Κίσαμο;

α) «Υλοποίησε την υπόσχεση της για το δρόμο από Πολυρρήνια μέχρι την πόλη της Κισάμου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης».

Δηλαδή ότι αυτή εκπροσωπούσε την περιφέρεια Κρήτης; Προσβλητικό και για τον περιφερειάρχη Κρήτης και για τους δημότες της πόλης.

β) «Στόχος της για την επόμενη τετραετία είναι ο παρακαμπτήριος δρόμος του Καστελλίου».  

Θυμάστε τα έγραφα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες που παρουσιάζουν ότι ούτε μελέτη υπάρχει, ούτε είναι τίποτα σε συζήτηση.

γ) «Δόθηκαν 10 εκ. ευρώ για το ΕΠΑΛ Κισάμου,…..»

Γνωρίζουμε όλοι στην Κίσαμο για την κατάντια των κτιρίων των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ και για την καθυστέρηση των εργαστηρίων εδώ και τέσσερα χρόνια. Επίσης, τα χρήματα που καταναλώθηκαν είναι το πολύ 4 εκατ. ευρώ και μελέτη για το νέο σχολείο δεν υπάρχει.

Επίσης, μπορείτε να μας ανακοινώσετε που ήταν η κυρία βουλευτής και ο αδερφός της (πρωθυπουργός της χώρας) τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Ποια ήταν η συμβολή τους για έργα στην Κίσαμο;

Μπορείτε να μας πείτε ποια ήταν η συμβολή της οικογένειας της τα τελευταία 40 χρόνια (που βρίσκεται στο πολιτικό γίνεσθαι της χώρας ), για έργα στην Κίσαμο;

Για ποιο λόγο λοιπόν θα τιμήσετε την εν λόγω κυρία?

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε Κισάμου

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κισάμου

Γνωρίζετε ότι από την πόλη μας κατάγεται η κα Ελένη Τουλουπάκη

Εάν ενδιαφερόσασταν για τους δημότες της Κισάμου θα ‘πρεπε να είχατε συζητήσει για να βγει απόφαση συμπαράστασης για τη χωριανή μας κα Ελένη Τουλουπάκη, όταν άδικα την κατηγορούσαν με μόνο «λάθος της» ότι ήθελε να ήταν συνεπής με το όρκο που είχε  δώσει ως εισαγγελέας.

Αλλά ακόμα και εάν δεν είχατε το θάρρος να δηλώσετε συμπαράσταση, έπρεπε να αποκτήσετε την αξιοπρέπεια μετά την αθώωση της κας Τουλουπάκη να διοργανώσετε μια εκδήλωση στην οποία να τιμούσατε τη χωριανή μας.

Με την ολοκλήρωση της δίκης γράφτηκαν:

«Μία άδικη ποινική δίωξη σε βάρος μιας έντιμης και ασυμβίβαστης εισαγγελέως έληξε σήμερα με μια πανηγυρική δικαίωση. Το Ειδικό Δικαστήριο, που αποτελείται από έμπειρους και εξαίρετους ανώτατους δικαστές του ΑΠ και του ΣτΕ αθώωσε αμετάκλητα την κα Τουλουπάκη».

«Δεν ήταν απλά μια αθωωτική απόφαση, ήταν η δικαστική επιβράβευση μιας γυναίκας που προάσπισε την καθαρότητα των συναλλαγών, την προστασία του κράτους και των πολιτών και προσπάθησε να πατάξει τη διαφθορά, χωρίς να κάνει διακρίσεις, χωρίς να υπολογίζει το κόστος και αδιαφορώντας για τον εαυτό της».

 «Σήμερα είναι μια νίκη των θεσμών, είναι μια νίκη αυτών που αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον. Είναι μια νίκη του κράτους δικαίου».

Αντί να τιμήσετε αυτή τη γυναίκα, θα τιμήσετε αυτήν που με την ψήφο της στην βουλή των Ελλήνων προσπάθησε να κλείσει το στόμα της Ελένης μας, της Ελένης των Ελλήνων, γιατί ήθελαν μαζί με το στόμα της Ελένης να κλείσουν και όλα τα στόματα όσων παλεύουν για το δίκαιο σε αυτή τη χώρα.

Αξιότιμε κύριε  Δήμαρχε Κισάμου κύριε Γ. Μυλωνάκη,

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κισάμου, αφαιρέσετε από τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης το θέμα – παρωδία που έχει σχέση με την κυρία Θ. Μπακογιάννη

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι, μη δεχτείτε να παραβρεθείτε σε ένα δημοτικό συμβούλιο προσβολής για το δήμο Κισάμου

Αξιότιμοι κύριοι, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θ. Σταθάκη και Γ. Φραγκιουδάκη πρέπει να πάρετε άμεσα δημόσια θέση

Αξιότιμοι κύριοι, Α. Πατρσαλάκη και Α. Μουντάκη, ως επικεφαλής των νέων δημοτικών συνδυασμών, πρέπει να πάρετε άμεσα δημόσια θέση

Πρέπει να σταματήσετε να μας συμπεριφέρεστε ως κατοίκους στη χώρα των λωτοφάγων.

Μανόλης Ψωματάκης

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ