Νομός Χανίων

Αποχωρεί από την «ΖΕΥΣ» ο Χανιώτης πιλότος που συγκίνησε τους Έλληνες

Ο πιλότος που συγκίνησε πολλές φορές τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια μέσα από το αεροσκάφος του, κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων, αποχωρεί πλέον από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων.

Ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, είχε στείλει ένα μήνυμα που είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», είπε από το πιλοτήριο του F16.

Ο Χανιώτης πιλότος, με πάνω από 1.300 ώρες πτήσης στα F-16, ξεχωρίζει όχι μόνο για τις εκπληκτικές ικανότητές του στο πιλοτήριο, αλλά και για τη σεμνότητά του.

Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια, ο Γιώργος Παπαδάκης ήρθε η ώρα να αποχωρήσει πλέον από την ομάδα επιδείξεων «ΖΕΥΣ», όχι όμως και από την Πολεμική Αεροπορία, στην οποία συνεχίζει ως διοικητής σμήνους στην 340 Μοίρα της Σούδας.

Τελευταία πτήση για τον επισμηναγό με την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» ήταν το περασμένο σαββατοκύριακο στην Τανάγρα, στο αεροπορικό show «Athens Flying Week».

Εκεί, ο επισμηναγός συγκίνησε για μια ακόμα φορά κρατώντας την ελληνική σημαία μέσα στο πιλοτήριο χειροκροτώντας τον κόσμο, μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ανταπέδωσε το χειροκρότημα δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελούν στο Αιγαίο οι Έλληνες πιλότοι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ