Νομός Χανίων

Aποχωρεί από την ομάδα «ΖΕΥΣ» ο Xανιώτης πιλότος Γιώργος Παπαδάκης

01-12-2019…  Με τους τελευταίους ελιγμούς που έκανε σήμερα στα πάτρια εδάφη του αποχωρεί από την ομάδα «ΖΕΥΣ» ο πιλότος που συγκίνησε τους Έλληνες και θα συνεχίσει να δίνει μάχες στον ουρανό του Αιγαίου.
Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια, ο Γιώργος Παπαδάκης ήρθε η ώρα να αποχωρήσει πλέον από την ομάδα επιδείξεων «ΖΕΥΣ», όχι όμως και από την Πολεμική Αεροπορία, στην οποία συνεχίζει ως διοικητής σμήνους στην 340 Μοίρα της Σούδας.
Ο Χανιώτης πιλότος που συγκίνησε τους Έλληνες.
Με πάνω από 1.300 ώρες πτήσης στα F-16, ξεχωρίζει όχι μόνο για τις εκπληκτικές ικανότητές του στο πιλοτήριο, αλλά και για τη σεμνότητά του.
Ο πιλότος που συγκίνησε πολλές φορές τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια μέσα από το αεροσκάφος του, κατά τη διάρκεια των εθνικών επετείων, αποχωρεί πλέον από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων.
Τα ελληνικά φτερά της ομάδας «Ζευς» με Λιμανιώτικο άρωμα…
Με τον Πιλότος της Ομάδας Ζεύς επισμηναγό Γιώργο Παπαδάκη από τον Σκουτελώνα Χανίων έκλεισαν φέτος οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι φέτος παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρώτη φορά με την προεδρική φρουρά
Ο Χανιώτης πιλότος μας, αποθεώθηκε από τον κόσμο με τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις που μας χάρισε.
Αυτοί είναι οι πιλότοι της ομάδας «Ζευς» τα ελληνικά φτερά που κλέβουν τις παραστάσεις με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και μας μεταφέρουν μηνύματα συγκίνησης και μας ανυψώνουν το εθνικό μας φρόνημα.
Άκρως εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι χειρισμοί ακριβείας και οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του επισμηναγό Γιώργου Παπαδάκη τράβηξαν τα βλέμματα όλων και έκαναν τους Έλληνες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά…
Το φινάλε τις ποιο συγκινητικής στιγμής ήταν μετά από τόσους εναέριους ηρωισμούς εδώ στο τόπο που τον γέννησε παραδίδει το χειριστήριο του πιλότου από την ομάδα «ΖΕΥΣ»
κλίνοντας σχεδόν δυόμισι χρόνια ..
Να υπενθυμίσω, πως ο έμπυρος Χανιώτης επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, είχε κλέψε τις εντυπώσεις για μια ακόμα φορά στις αεροπορικές επιδείξεις της ομάδας «Ζευς» στον αέρα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Είχε πει από το πιλοτήριο του μαχητικού.….
«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά»
Η αεροπορική επίδειξη από F-16 της Ομάδας Ζευς στη Θεσσαλονίκη
https://www.youtube.com/watch?v=rtho3k6pvww

Foto Mpouzis Chania