ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεμβολίαστοι: Ποια χώρα βάζει τέλος στην κάλυψη των δαπανών νοσηλείας τους

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει να καλύπτει οικονομικά το κόστος για την θεραπεία των ανεμβολίαστων πολιτών οι οποίοι θα νοσούν από τον κορωνοϊό. Το μέτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας, αναμένεται να μπει σε εφαρμογή από τις 8 του επόμενου Δεκέμβρη.

Το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, ως εφαλτήριο έχει την διαπίστωση ότι, μέχρι και σήμερα, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι  οι ανεμβολίαστοι ασθενείς «επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας».

Με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας να συνεχίζει:

«Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ΄ επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία. Τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19, για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν, θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους».

Αναφορικά με το ιστορικό της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Σιγκαπούρη, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν  στην ασιατική χώρα στις 30 Δεκεμβρίου 2020, με την κυβέρνηση να καλύπτει πλήρως τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 ,για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους της χώρας, όπως  και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή, από όταν εμφανίστηκε η πανδημία και μετά, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι εμβολιασμοί στην χώρα, σε πρώτο χρόνο έγιναν αποκλειστικά με σκευάσματα της Pfizer και της Moderna, με το 85% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο μέχρις στιγμής.

Οι απόψεις ποικίλουν σχετικά με την παραπάνω απόφαση της Σιγκαπούρης, θα ακολουθήσουν άραγε κι άλλα κράτη την γραμμή αυτή στο επόμενο διάστημα;

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ