ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Σ. Κασσελάκη – Α. Τσίπρα

Την επομένη της νίκης του, η πρώτη επίσημη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ως πρόεδρος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι με τον πρώην αρχηγό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στη Βουλή, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος παρέδωσε το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ, στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά συνεχάρη το νέο πρόεδρο και του ευχήθηκε να είναι «σιδεροκέφαλος». Επίσης, τον συμβούλεψε να «χαρεί δίχως ενοχές» αυτές τις πρώτες μέρες, γιατί όπως είπε, γι’ αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική «οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως μετά θα πρέπει «να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη» που λαμβάνει και σχολίασε πως οι «δυνατότητες είναι μεγάλες». «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι κρατάει από τη χθεσινή δήλωση του κ. Κασσελάκη την επισήμανσή του περί «συντροφικότητας», ότι δηλαδή «στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφώνησε επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά τη φράση του. Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε χθες και με την Έφη Αχτσιόγλου, μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ