ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγωνία για το κρητικό ελαιόλαδο – Πάει προς βιομηχανική χρήση!

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται μετά την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί ο καρπός της ελιάς στην Κρήτη αναφορικά με την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί φέτος.

Σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκη, ένα ποσοστό που φτάνει το 80% της παραγωγής, φέτος, θα πάει μόνο για βιομηχανική χρήση.

«Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε, στην Κρήτη με το βιομηχανικό λάδι και αυτή η κατάσταση είναι για εμάς κάτι πρωτόγνωρο. Εκεί που πασχίζαμε τόσα χρόνια να επενδύουμε στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φέτος από τη μια ο δάκος έχει ρίξει τον καρπό στο έδαφος, έχει όμως παράλληλα επηρεάσει την οξύτητα του λαδιού, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι πολυεπίπεδο», ανέφερε ο κ. Χιλετζάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο φέτος εκτιμάται ότι παραγωγή του ελαιολάδου δεν θα ξεπεράσει τους 25.000 τόνους και ζητά άμεσα την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού τον οποίο καλεί στην Κρήτη για να διαπιστώσει από κοντά την πρωτοφανή καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε σήμερα το Ράδιο Κρήτη μέσω της εκπομπής του Μανόλη Αργυράκη με φόντο την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί ο καρπός της ελιάς στην κρητική γη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ