ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αεροδρόμιο Κρήτης: Αφίξεις ρεκόρ την 1η εβδομάδα του Αυγούστου

Μετά το ρεκόρ του Ιουλίου, με το “δεξί” μπήκε και ο Αύγουστος για το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι αφίξεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 26,8% και οι αφίξεις εξωτερικού κατά 4,21%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο το αεροδρόμιο ξεπέρασε το φράγμα των 800.000 επιβατών (802.624), σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Τα επίσημα στοιχεία του αερολιμένα Ηρακλείου, δείχνουν αύξηση επιβατών στις απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό τον Ιούλιο που ανέρχεται σε 4,36% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, που μεταφράζεται σε 723.779 επισκέπτες. Η άνοδος στις αφίξεις εσωτερικού είναι εντυπωσιακή και φτάνει το 22,9% και 78.000 επιβάτες, σημαντικό ποσοστό από τους οποίους είναι ξένοι τουρίστες. Στο σύνολο τους οι αφίξεις στο Ηράκλειο, που είναι η κύρια πύλη τουριστών στην Κρήτη, σημείωσαν άνοδο τον προηγούμενο μήνα κατά 5,93%.

Όπως αναφέρει το moneytourism, στα περυσινά περίπου επίπεδα κινήθηκαν όλες οι κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη, με τη μείωση που έδειχναν οι προγραμματισμένες θέσεις από Γερμανία να μην είναι τόσο μεγάλη για τον Ιούλιο και να κλείνει στο -3,4%. Σε απόλυτους αριθμούς το νησί επισκέφτηκαν 177.000 Γερμανοί τουρίστες, που παραμένουν πρώτοι, με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους που είναι οι Βρετανοί και ανήλθαν σε 96.500.

Τρίτοι ήταν οι Γάλλοι με 82.200 που κατέγραψαν αύξηση σε σχέση με πέρυσι και ακολούθησαν οι Πολωνοί με 43.000, με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Ολλανδοί. Ψήφο εμπιστοσύνης στη Κρήτη έδωσαν παραδοσιακά οι Ιταλοί, οι Βέλγοι, οι Ισραηλινοί και οι Αυστριακοί με ίδια νούμερα με πέρυσι αλλά και οι Τσέχοι και οι Ρουμάνοι. Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου φτάνουν επισκέπτες για να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη επισκέπτες από πάνω από 45 χώρες.

Ο Αύγουστος αναμένεται ακόμη πιο ενισχυμένος για την Κρήτη, με τις προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό να φτάνουν τις 680.000 αριθμός που δεν περιλαμβάνει τις πτήσεις charter. Οι θέσεις είναι περισσότερες από ότι τον Ιούλιο και εμφανίζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1,1%. Οι Γερμανοί είναι και πάλι πρώτοι με διπλάσια σχεδόν νούμερα από τους Βρετανούς που είναι δεύτεροι και ακολουθούν Γάλλοι, Ολλανδοί και Ισραηλινοί.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ