Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Η θέση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση του Δήμου Κισάμου να προβεί στη σύνταξη Μελέτης Προσωρινής Ρύθμισης Κυκλοφορίας,  βασιζόμενος   στο σύνολο των προβλεπόμενων παρεμβάσεων της πρότασης  που   καταθέσαμε παράλληλα με  την γνωμοδότηση που μας ζήτησε ,  σχετικά με τη ρύθμιση κυκλοφορίας  οδού Σκαλίδη και της πρόσβασης από το κέντρο της πόλης προς παραλία Τελωνείου.

Όπως γνωρίζετε πέρα από την ανάπλαση του κέντρου, πάγια θέση μας αποτελεί  επίσης όλα αυτά τα χρόνια η  διασύνδεση της παραλίας , με το κέντρο και την πλατεία Ελ. Βενιζέλου στην λογική του ‘’μια πιάτσα ενωμένοι όλοι μαζί’’ και όχι τρεις πιάτσες, η μία αποκομμένη από την άλλη.

Η απόφαση μας να γνωμοδοτήσουμε  έγινε με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι προτάσεις που καταθέσαμε στο σύνολο τους,(και όχι το άνοιγμα με προχειρότητα) θεωρώντας ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στάσης-στάθμευσης  οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Ο ΝΕΣΚ το τελευταίο διάστημα με αφορμή  τη  γνωμοδότηση για το άνοιγμα της οδού Ομογενών Αμερικής δέχτηκε πολλές  αναφορές και επικρίσεις από μια μερίδα καταστηματαρχών. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, ουδέποτε λειτουργήσαμε αυθαίρετα, οι εκάστοτε  αποφάσεις παίρνονται  συλλογικά.

Στη Γενική Συνέλευση της 22ης Απριλίου 2018 όπου συζητήθηκε το θέμα  κατόπιν αιτήματος των καταστηματαρχών και ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στην παραλία, ώστε να βρεθεί μια λύση, οι καταστηματάρχες της οδού Σκαλίδη ήταν απόντες αν και είχαν προσκληθεί ατομικά. Τα παριστάμενα μέλη ψήφισαν υπέρ του ανοίγματος, οπότε ο Ν.Ε.Σ.Κ. δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο μετέπειτα όπου τέθηκε προς συζήτηση το θέμα  η τότε Αντιπολίτευση (σημερινή Δημοτική Αρχή) τάχθηκε υπέρ, καθώς επίσης και μέρος της συμπολίτευσης (σημερινή Αντιπολίτευση)

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι όταν επιδιώκεται σοβαρή και άμεση λύση σε πολλαπλά ζητήματα και θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος καθημερινά, χρειάζεται  τη  συμμετοχή ,στήριξη, αλλά και την αμέριστη αρωγή πρώτα από όλα των μελών του και κατόπιν των τοπικών Φορέων.

Στόχος του ΝΕΣΚ από τη σύσταση του ακόμα, ήταν και είναι, να προσφέρει τα μέγιστα ως θεσμός που γνωμοδοτεί και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κίσαμο.

Οι παρούσες συνθήκες, που κάθε άλλο παρά ευνοϊκές θεωρούνται, απαιτούν τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων των φορέων , στην κοινή επιδίωξη για ανάπτυξη και αναβάθμιση του τόπου μας.

Ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον οι λύσεις που θα δρομολογηθούν θα ωφελήσουν όχι μόνο τον εμπορικό κλάδο αλλά  το αγοραστικό κοινό και την τοπική κοινωνία.
Ο ΝΕΣΚ θα είναι παρών, θα συμμετέχει, θα ενεργεί  και θα συνδράμει στην  κάθε προσπάθεια, ενώ διατίθεται να προσφέρει τη βοήθεια του και σε όλα τα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ